BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Brněnský deník - zprávy

Z regionu

Brněnský deník - zprávy Zdroj: Brněnský deník - zprávy |

Zoo Brno hlásí úspěch. Podařilo se jim rozmnožit kriticky ohrožený druh

10. 5. 2024 | Ryba duhovka. Druh, který obývá pouze malou část ostrova Nová Guinea a je jich tak málo, že se řadí mezi druhy kriticky ohrožené vyhynutím. O to větší je to úspěch, který nyní ohlásila brněnská zoo. Vůbec poprvé se totiž podařilo jihomoravským chovatelům rybu rozmnožit. 

Propadl kouzlu Ducati. Nadšenec sbírá motocyklové poklady, část vystavuje u Brna

10. 5. 2024 | Jeho vášní jsou stroje na dvou kolech. Martin Klein je jedním z největších sběratelů motorek značky Ducati na světě. Část jeho sbírky je nyní k vidění na unikátní výstavě v obchodním centru Olympia v Modřicích. „Ve sbírce mám pětaosmdesát motorek. Převážná většina je značky Ducati," říká Klein.

OBRAZEM: Rozkvetlá nádhera. Barevné kosatce zdobí arboretum v Brně, podívejte se

10. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Kosatce nejrůznějších druhů a barev rozkvetly v arboretu brněnské Mendelovy univerzity. Pestrobarevnou nádheru si lidé prohlížejí od pátečního dopoledne. Desítky zvědavců se na místo vydaly krátce po zahájení výstavy. Kosatce letos v brněnském arboretu vykvetly o dva týdny dříve.

Pokles nezaměstnanosti na jižní Moravě. Úřad práce pomáhá matkám s rekvalifikací

10. 5. 2024 | Přes pětatřicet tisíc uchazečů o zaměstnání evidoval na jižní Moravě koncem dubna Úřad práce. Jejich počet tak po měsíci klesl přibližně o dvanáct set. „Zároveň se meziročně zvýšil počet uchazečů, které dokážeme úspěšně umístit zpět na trh práce,“ řekla Lucie Kolářová, ředitelka krajské pobočky v Brně.

ROZHOVOR: Bez aut a jako v obýváku. Designérka Rút přeměnila ulici v Brně

10. 5. 2024 | Na půl roku se jí podařilo uzavřít ulici pro auta. Z brněnské Vachovy se tak od prvního května až do konce října stal obývák s venkovním posezením nejen v restauračních zahrádkách. Je to boj o ulici, argumenty o nemožnosti průjezdu záchranných složek jsou nesmysl, říká o projektu designérka Veronika Rút z organizace Naše kultivovaná města, která se dlouhodobě věnuje zlepšování veřejného prostoru v České republice. ...

Polární záře na jihu Moravy. Nevšední úkaz mohou lidé vidět už o víkendu

10. 5. 2024 | Šanci k pozorování polární záře získají o víkendu také lidé na jižní Moravě. Důvodem je mimořádně eruptivní aktivita Slunce v posledních dnech, v pátek to potvrdil astronom Petr Horálek.

VMO Žabovřeská v Brně zve na prohlídku. Lidé se projdou po střeše i nové lávce

10. 5. 2024 | Jedinečná příležitost podívat se na pokrok stavby velkého městského okruhu (VMO) Žabovřeská v Brně. Ta se nabízí zájemcům v sobotu 25. května. Zamířit mohou například na střechu silniční galerie nebo se projít po nové lávce pro peší.

VIDEO: Bourání na výstavišti v Brně. Ze vzorového obytného domu zbyly jen sutiny

10. 5. 2024 | /ANKETA/ Prach a sutiny schované za bílou plachtou prosáklou deštěm. To je vše, co zbylo po takzvaném vzorovém obytném domě na brněnském výstavišti. Do stavby z roku 1928 v památkově chráněném území výstaviště se v těchto dnech zakously bagry, na jejím místě vznikne v dalších letech přesná kopie.

Posun pro stavbu v areálu Jaselských kasáren v Brně. Známe detailní plány

10. 5. 2024 | /VIDEO/ Stavba rezidenční čtvrti Štefánikova na místě bývalých Jaselských kasáren se přibližuje. Developer zařizuje potřebná povolení ke stavbě. Loni vydalo ministerstvo životního prostředí souhlas s vybudováním podzemních garáží na pozemku, letos začaly Teplárny Brno prodlužovat horkovod k budoucím bytovým domům.

Velké nádvoří na Špilberku zakryje střecha. Vyhrála plachtová konstrukce

9. 5. 2024 | Zastřešení se v budoucnu dočká velké nádvoří na Hradě Špilberk. Odborná porota si vybírala z návrhů studentů z různých fakult a vysokých škol. Vyhrál nápad Valerie Wernerové z Fakulty stavební VUT v Brně, která vzhledem k historii a charakteru prostoru nádvoří přišla s myšlenkou stahovatelné plachtové konstrukce.

VIDEO: Kabáty á la kimono. Modelky u Jošta v Brně předvedly show, podívejte se

9. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Originální kousky oblečení předvedly modelky ve čtvrtek odpoledne Brně. Oslavy Dne Evropy zpestřila na brněnském Moravském náměstí módní přehlídka, v režii ji měly studentky Střední školy umění a designu a Vyšší odborné školy Brno. Zatímco některé oděvy představovaly inspiraci asijskou kulturou, další vyrazily dech extravagancí.

Zátah celníků: na letišti v Brně si počíhali na dlužníka za pokutu

9. 5. 2024 | /FOTO/ Pokuty za více než sto sedmdesát tisíc korun vybrali jihomoravští celníci na silnicích, dálnicích a letišti během uplynulého svátečního dne. Od začátku roku tato částka činí už téměř sedm milionů.

VIDEO: Strážníci v Brně zachránili kachňata, jež spadla do kanálu. Podívejte se

9. 5. 2024 | Šťastný konec měla v Brně záchrana kachňat, která spadla do kanálu v Brně. Všechna je vytáhli strážníci. Mláďata pak zamířila za svou matkou, jež na ně čekala.

Žena z Brněnska si koupila falešné lístky na hokejový šampionát, přišla o tisíce

9. 5. 2024 | Z nadcházejícího hokejového šampionátu v Česku nemají radost jen fanoušci, ale i podvodníci. Ti totiž prodávají lidem předražené falešné vstupenky. Příkladem je žena z Brněnska, která se na podvodnou nabídku vstupenek nachytala. Přišla tak o několik tisíc korun.

Speciál MotoGP vzdává hold Rossimu: ozdoba nové výstavy motorek v Olympii u Brna

9. 5. 2024 | /VIDEO/ Unikátní závodní speciálně lakovaný motocyklový speciál Grazie Vale jezdce Lucy Mariniho, kterým vzdal hold svému nevlastnímu bratru Valentinu Rossimu při jeho posledním závodě MotoGP kariéry v Itálii, je ozdobou výstavy motocyklů Ducati v obchodním centru Olympia Brno v Modřicích u Brna. Návštěvníci si ji mohou prohlédnout od čtvrtka až do 26. května.

FOTO: Brno si připomnělo krvavé jaro. Na pietní akci na hřbitově stříleli z děla

9. 5. 2024 | Krvavé jaro 1945 aneb Svoboda přijela na koních. Akce k připomenutí 79. výročí konce II. světové války v Evropě se konala po dobu tří dnů. Od pondělí 6. května do státního svátku, tedy 8. května. Právě v Brně, konkrétně na Ústředním hřbitově, se uskutečnil pietní akt, kde lidé také sledovali slavnostní výstřely z děla.

VIDEO: Nový cyklopruh v Brně. Projeďte se po novince v Jugoslávské ulici

9. 5. 2024 | Nový cyklopruh pro stoupání po Jugoslávské ulici mají k dispozici cyklisté v Brně. Vznikl koncem minulého týdne a vede od křižovatky s Merhautovou ulicí až po křížení s Helfertovou. Dále na něj navazuje už dosavadní vedoucí Lesnickou ulicí.

Využití budovy konírny v Pohořelicích připomene socha. Vyrobí ji kovář z Přibic

9. 5. 2024 | Malá socha koně na vnější fasádě z ulice Poříčí bude připomínat historické využití budovy bývalé konírny v centru Pohořelic. Vedení tamní radnice se rozhodlo stavbu v sousedství komunitního centra Pfann zrekonstruovat. „Sošku vyrobí kovář Pavel Valášek z Přibic," řekl Deníku pohořelický místostarosta Patrik Pařil.

Konec Academia v Brně: Fungující obchody v centru? Jako provinční město, zaznívá

9. 5. 2024 | /VIDEO, ANKETA/ Od června už lidé nenakoupí v knihkupectví Academia, které se nachází v historickém centru Brna. Končí z ekonomických důvodů. Akademie věd ho tam provozovala dvaadvacet let. Zpráva zasáhla i mnoho Brňanů, kteří knihkupectví navštěvovali. Kdo bude novým nájemcem prostor po knihkupectví a přidružené literární kavárny na pomezí Masarykovy ulice a náměstí Svobody zatím, není jasné. Pokud zůstane prostor po Academii dočasně prázdný, nebude na centrálním náměstí jediný. Okolo je víc pr ...

Stovky rozkvetlých kosatců v Brně. Výstava začne o dva týdny dřív kvůli počasí

9. 5. 2024 | Rozkvetlé kosatce lákají do Botanické zahrady a arboreta Mendelovy univerzity v Brně o dva týdny dříve než oproti původnímu plánu. Může za to teplé počasí, kvůli kterému tradiční výstava Iris začne už v pátek 10. května a potrvá do pondělí 13. května. Na návštěvníky čekají více než tři stovky druhů kosatců.  



Zpravodajství BrněnskoDnes.cz

Zdravotní sestry slaví svůj den. Ve fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně jich je téměř 1200

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně zve na již tradiční Májový koncert (nejen) pro zdravotníky FNUSA, který i letos pořádá při příležitosti Mezinárodního dne zdravotních sester. Hudební akcí konanou v majestátních prostorách katedrály sv. Petra a ...

Jak se zbavit krtka: Průvodce pro čistou a zdravou zahradu

Krtci, ti malí podzemní obyvatelé, jsou často považováni za nezvané hosty v našich zahradách. Své domovy si budují právě tam, kde my pečlivě pěstujeme ...

Během uplynulého svátečního dne vybrali jihomoravští celníci pokuty za více než 170 tisíc korun

Pokuty za více než 170 000 korun vybrali jihomoravští celníci na silnicích, dálnicích a letišti v průběhu jednoho svátečního dne. Od začátku roku tato ...

Proč si v České republice vybrat nejlepsi zahranicni casino 2024?

Zahraniční herní portály jsou rozsáhlou škálou unikátních nabídek, které i dnes v moderní době dalece převyšují nabídku místních herních portálů a pří ...

Výstava kosatců IRIS proběhne o dva týdny dříve

BRNO - Návštěvníci Botanické zahrady a arboreta MENDELU mohou letos rozkvetlé kosatce obdivovat už od pátku 10. května. Tradiční výstava IRIS proběhne ...



Sobota 11.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes