BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Masarykův okruh obsadí motocyklová špička

17.08.2016
Masarykův okruh v Brně bude tento víkend od 19. do 21. srpna hostit Grand Prix České republiky. Letos poprvé závod pořádá Spolek pro GP ČR v Brně, který loni založilo statutární město Brno spolu s Jihomoravským krajem a Centrálou cestovního ruchu - Jižní Morava.
"Jsem rád, že díky unikátní dohodě vlády, kraje a města zůstala GP ČR Brno zachována a prostřednictvím Spolku pro GP ČR Brno jsme na roky 2016-2020 odpověděli na každoroční otázku: ?A pojede se GP v Brně i příští rok?". Moje poděkovaní patří všem, kteří k tomu přispěli, zejména neúnavné bojovnici za sport, ministryni Kateřině Valachové. Největší motocyklový svátek jižní Moravy je za dveřmi. Jsem rád, že se po mnoha měsících povedlo dotáhnout vše ke zdárnému cíli. Ačkoliv nám mnozí nevěřili, máme smlouvu na 5 let s Dornou, vstupenky se prodávaly a prodávají jako v minulých letech, fanoušci motorek na jih Moravy opět zavítají. Letošní ročník je pro nově vzniklý Spolek premiéra, tak doufám, že drobné nedostatky nám lidé odpustí, teď už se budeme jen zlepšovat. Přeji jezdcům hodně štěstí a fanouškům další neopakovatelný zážitek na Masarykově okruhu," řekl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Na začátku letošního ledna podepsal Spolek pro GP ČR v Brně promotérskou smlouvu se společností Dorna Sports, která zajišťuje konání Velké ceny České republiky až do roku 2020. Změnu organizátora soutěže by neměli návštěvníci nijak pocítit.
"Snažíme se zachovat standard a komfort, na který byli návštěvníci z předchozích let zvyklí. Našim cílem pro letošní rok je zachovat vysokou úroveň akce se vším, co k ní patří. Doufám, že vedle tisíců návštěvníků ze zahraničí se přijde podívat i co nejvíc Brňáků, protože před rokem a půl měla budoucnost závodu v ČR namále a její udržení v Brně stálo neuvěřitelné úsilí. Občas se někdo ptá, proč vlastně vedení Brna na zachování závodu tak bojovalo? Přínos takto velké sportovní akce pro Brno je nezpochybnitelný, ať už jde o budování ?značky" města Brna ve světě či ekonomický přínos pro region: návštěvníci závodu na celé jižní Moravě každoročně nechají stamiliony korun," uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

"Jsem velice rád, že se Brno stane o víkendu po Riu druhým nejdůležitějším městem sportu v rámci celého světa. Společenský význam skutečnosti, že je zde na několik let dopředu zachráněna Velká cena, že Jihomoravský kraj garantuje 20 milionů korun na každý další rok, že vznikl Spolek, to vše je zárukou toho, že sem budou závodníci i fanoušci rádi jezdit. Vím, že se jedná o jednu z nejoblíbenějších Velkých cen v rámci seriálu mistrovství světa," zdůraznil náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy naplnilo po dlouhých letech usnesení vlády k podpoře a udržení této významné sportovní akce v České republice. "Oceňuji, že Spolek za účasti Jihomoravského kraje a města Brna garantuje veřejný zájem," řekla ministryně školství Kateřina Valachová.

I přes pozdní spuštění předprodeje vstupenek na MotoGP se prodeje drží na úrovni loňského roku. "Museli jsme se vypořádat s dvouměsíčním zpožděním. Navíc se před brněnským závodem konala premiérová Velká cena Rakouska. Přesto jsou již vyprodané vstupenky na tribuny T3, T5, čtvrteční vstupenka Pitwalk/Paddock, vstupenka Camp A a nový typ vstupenky VIP START. Do celkových výsledků prodejů však ještě významně promluví samotný víkend Grand Prix," uvedl tajemník Spolku pro GP Adam Svoboda.

Dostupné lístky na víkendovou Velkou cenu České republiky nyní zájemci koupí pouze v přímém prodeji. Během závodního víkendu budou vstupenky k dispozici na pokladnách Masarykova okruhu za ceny od 2300 Kč za třídenní vstupenku. Ještě ve středu 17. srpna je ale mohou koupit ve stánku v nákupním centru Galerie Vaňkovka za výhodnější ceny.

Tu samou šanci pak budou mít i ve čtvrtek 18. srpna na doprovodné akci na náměstí Svobody. Pro návštěvníky je připraven zábavní program, jehož vrcholem bude pitbikový závod jezdců MotoGP přímo na místě. Zúčastní se například Pol Espargaro, Danilo Petrucci či Jakub Kornfeil. Ten se spolu s českými jezdci Karlem Abrahamem, Karlem Hanikou a Filipem Salačem zúčastní i středeční autogramiády v nákupním centru Vaňkovka.
Více informací na http://www.czechgp.com .
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Revizoři DPMB budou vybaveni kamerami. Zjednoduší to vyřizování stížností

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní činnosti. Dopravce tak bude mít lepší a přesnější podklady k řešení stížností. Doposud pomáhal systém, ...

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu zařízení. ...

Ovzduší v Brně se zlepšuje navzdory narůstající zátěži z dopravy, zjistili vědci z Masarykovy univerzity

Přestože se kvalita ovzduší v Brně a Jihomoravském kraji díky fungujícím opatřením dlouhodobě zlepšuje, k limitům stanoveným Světovou zdravotnickou or ...

Od soboty 27. dubna čeká MHD v Brně řada změn, většinou jsou příjemné

Tramvají opět až do Obřan, retro vozy na běžných linkách nebo provoz cyklobusů. Změny v provozu městské hromadné dopravy v Brně od 27. dubna cestující ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...





Čtvrtek 2.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes