BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Zastaralá jádra z Vyškova zmizela. Miliony korun spolkly i opravy střech

13.12.2022
Představitelé Vyškova v uplynulých měsících v souvislosti s aktuální energetickou krizí a investičními prioritami pro rok 2023 několikrát zopakovali a ujistili, že nelze zapomínat na majetek, který město má a o který je třeba se řádně starat. Platí to pochopitelně i pro bytové domy ve vlastnictví města.
Foto: vyskov-mesto.cz
Například Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni v Opatovicích se tak na zimu dočká nových oken. Budova bývalé základní školy, která je plně přizpůsobena provozu sociálního zařízení, nabízí kapacitu šesti bytových jednotek. "Celkově v rámci investice necháváme na objektu vyměnit 41 kusů dřevěných oken za nová plastová. Výměna se dotkne rovněž vnitřních parapetů. Počítáme s izolačním dvojsklem, vnitřní strana okna bude bílá, u venkovní zůstane stávající barevné provedení," informoval místostarosta Vyškova Roman Celý s tím, že již nové složení Rady města Vyškova schválilo, že výměnu zajistí firma PB PLAST. Cena přesáhne 410 tisíc korun.

Nadále pak pokračují výměny nevyhovujících umakartových bytových jader, zastaralých rozvodů vody, odpadu či elektroinstalace v městských bytech.

Vyškov má ve vlastnictví 179 bytů pro seniory v domech zvláštního určení na adresách Polní 5 a Tyršova 29. Dalších 12 bezbariérových bytů slouží zdravotně postiženým v lokalitě Hybešova. Město dále vlastní 247 bytů v několika vyškovských lokalitách, jde buď o standardní byty, nebo o byty, které radní města přidělují sociálně potřebným.

V průběhu letošního roku došlo k výměně bytových umakartových jader za jádra vyzděná na adresách Polní 5, Albrechtova 16 i Puškinova 2. Opravy celkem vyšly na téměř 4,4 milionu korun. "Postupně zvyšujeme komfort bydlení v našich bytech. Každá jednotka je trochu jiná, podle toho se lišil i rozsah prací," zmínil místostarosta s tím, že rekonstrukce jednoho bytu trvala 3 až 4 týdny.

U domu Puškinova 24 pak řemeslníci zajistili za 230 tisíc korun opravu elektroinstalace společných prostor, 150 tisíc potom stála obnova hydroizolace v domě v Žižkově ulici.

Od léta je hotový i největší díl střešní krytiny na adrese Polní 5. Jednalo se o opravu 500 metrů čtverečních včetně klempířských a kotvících prvků. Zásahy stály přes 1,7 milionu korun. "Jednalo se o položení hydroizolační střešní fólie z PVC i osazení ventilační turbínou. Nechali jsme udělat část, v jejímž případě opravdu zatékalo. Nyní zbývá dokončit poslední díl," konstatoval vedoucí odboru místního hospodářství městského úřadu Josef Táborský.

Právě o opravě zbývajících zhruba 140 metrů čtverečních nedávno rozhodli radní města. Práce zajistí stejný uchazeč (Jan Machálek) jako v případě první investice, a to za cenu 485 tisíc korun.

Střecha hraje stěžejní roli i u investice na městské budově na dědickém náměstí Svobody. Jedná se o opravu střešního pláště o ploše 130 metrů čtverečních na pronajatých prostorech. "V budově má pobočku Česká pošta, tady se ale bavíme o dvorním traktu za ní, který vesměs slouží jako sklady. Plechovou krytinu nahradila nová z trapézového plechu s povrchovou úpravou," popsal místostarosta Celý. Nejvýhodnější nabídku předložil uchazeč Tomáš Trávníček, práce vyšly na 325 tisíc korun.

Zdroj: Město Vyškov
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu ...

Ovzduší v Brně se zlepšuje navzdory narůstající zátěži z dopravy, zjistili vědci z Masarykovy univerzity

Přestože se kvalita ovzduší v Brně a Jihomoravském kraji díky fungujícím opatřením dlouhodobě zlepšuje, k limitům stanoveným Světovou zdravotnickou or ...

Od soboty 27. dubna čeká MHD v Brně řada změn, většinou jsou příjemné

Tramvají opět až do Obřan, retro vozy na běžných linkách nebo provoz cyklobusů. Změny v provozu městské hromadné dopravy v Brně od 27. dubna cestující ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...





Pátek 26.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes