BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Jak se správně starat o zubní hygienu u psů? Pomohou i pamlsky!

10.08.2023
Stejně jako je to u lidí, i u psů jsou zdravé zuby velmi důležité. Zubní plak a kámen nejen způsobují zhoršení dechu, ale mohou také vést k bolestivým zánětům dásní a mohou mít negativní dopad na jiné orgány. K tomu, aby si váš pejsek udržel zdravý chrup může mít významný vliv i to, jakými pamlsky psa krmíme. Ty vhodně zvolené podpoří zubní hygienu a mohou předcházet nežádoucím problémům.
Ilustrační snímek | Foto: PisutKP / Shutterstock.com

Vybíráme pamlsky pro zdravé zuby


1. Tvrdé pamlsky - Vyžadují aktivní žvýkání a to znamená, že tím pomohou odstranit povrchový zubní plak a navíc podporují dásně.
2. Pamlsky s texturou - Čistí zuby a masírují dásně během žvýkání. Tedy ideální pamlsky pro psy, které pomohou udržovat ústní hygienu.
3. Chlorofyl a mint - Některé pamlsky pro psy obsahují přírodní složky, jako je chlorofyl a máta. Ty mohou přirozeně čistit ústa a zlepšit dech.

Jak minimalizovat zubní kámen a plak?


1. Používejte kartáček - Možná to nevíte, ale i pro psy existují zubní kartáčky. A stejně jako u lidí jsou účinným nástrojem pro domácí péči o zuby. Obzvláště u mladých je třeba se o zuby starat pravidelně. Samozřejmě to nemusíte dělat pokaždé, když sní své granule pro štěňata. Stačí jednou denně.
2. Omezení sladkých a moučnatých pamlsků - mohou zvýšit riziko tvorby zubního plaku. Raději volte pamlsky s nižším obsahem cukrů a sacharidů. Pejskovi tak jedině prospějete.
3. Navštěvujte veterináře - Pravidelné zubařské prohlídky u veterináře jsou klíčové pro prevenci a odhalení zubního plaku a kamenů včas. Můžete si tak ušetřit spoustu starostí a také peněz.

Pamlsky mohou být nejen oblíbeným způsobem, jak odměnit vašeho psa, ale také klíčovým pomocníkem pro udržování zdravých zubů a dásní. Vhodné pamlsky mohou pejskovi ušetřit spoustu zdravotních problémů.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Čtvrtek 2.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes