BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb

30.03.2016
Ceny vítězům krajského kola soutěže Zlatý erb 2016 předali 29. března 2016 na slavnostním ceremoniálu v brněnském sídle krajského úřadu náměstek hejtmana Marek Šlapal a předseda krajské poroty Jan Forbelský. Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční 4. dubna 2016 v Hradci Králové.
Ilustrační snímek | Foto: Jihomoravský kraj
"Těší mne, že tato soutěž pomáhá komunikaci veřejné správy s občany i zvyšování kvality webových stránek obcí a měst. Děkuji všem soutěžícím za práci, kterou pro občany vykonávají, že nad rámec zákona komunikují s veřejností a informují o dění ve své obci či městě," řekl náměstek Šlapal.

V kategorii webových stránek měst (kde soutěžilo 8 přihlášených) získaly první místo Bučovice - http://www.bucovice.cz , na druhém místě se umístilo město Znojmo - http://www.znojmocity.cz , třetí místo náleží Vyškovu - http://www.vyskov-mesto.cz/.

V kategorii webových stránek obcí (6 přihlášených) zvítězil městys Sloup - http://www.mestyssloup.cz/ , druhá skončila webová stránka Přísnotic - http://www.prisnotice.cz/ a na třetím místě webová stránka Opatovic - http://www.opatovice.eu/.

V kategorii "Elektronická služba" (kde bylo přihlášených 17 služeb) zvítězily Boskovice (Diskuzní fórum města Boskovice), na druhém místě se umístila další elektronická služba Boskovic - Otázky na vedení města. Společně třetí skončilo Blansko (Přítomnost na pracovišti) a Vyškov (E-objednávky na Odbor správní a vnitřních věcí, agenda občanských průkazů a cestovních dokladů).

Cenu veřejnosti v tomto roce získala webová stránka obce Opatovice http://www.opatovice.eu/ . Tato cena je ovlivňována návštěvníky stránek dané obce s umístěným logem soutěže. Vítězem je obec nebo město, kde poměr mezi počtem obyvatel a počtem hlasujících pro danou webovou stránku je nejvyšší.

Kromě diplomů vítězové obdrželi věcné ceny, mimo jiné tablet, chytré telefony, USB disky, sety bezdrátová klávesnice+myš, externí paměti a další doplňky k počítačům, které mohou využít při dalším zlepšování webových prezentací obcí a měst.

"Díky této soutěži se stránky měst a obcí v kraji velmi zlepšily a tak nabízí svým občanům velmi přehledné informace. Někdy požadavek na informování o všem v obci nebo městě naráží na nepřehlednost a velkou směsici aktualit. Ale i přes tento trend je potřeba ocenit velkou snahu obcí a měst věnovanou svým internetovým prezentacím. Určitě i odkazy na turistické a jiné zajímavosti dokáží obec velmi dobře prezentovat a případně přilákat i návštěvníky. Na druhé straně jsou i webové stránky některých obcí, kde nejsou informace uloženy tak, aby byly snadno a rychle dohledatelné. Při kontrole a porovnávání webů to snadno zjistíte, pokud například chcete porovnat rozpočty obcí nebo požadované informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím," konstatoval předseda krajské poroty Jan Forbelský.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických medií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích ČR.

Více informací o soutěži Zlatý erb najdete na zlatyerb.obce.cz .
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Slavnostní otevření Family Pointu pod Petrovem v Brně

Slavnostní otevření nového Family Pointu pod Petrovem proběhne ve středu 15.5.2024 v Centru pro rodinu a sociální péči (CRSP) na Biskupské 7 v Brně. U ...

Vydejte se historickými vlaky na tradiční jízdy do Lednice

Ve středu 1. května začala pravidelná sezóna nostalgických jízd na trati z Břeclavi do Lednice. Milovníci železnice se mohou těšit na oblíbený motorov ...

Revizoři DPMB budou vybaveni kamerami. Zjednoduší to vyřizování stížností

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní čin ...

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu zařízení. ...





Pondělí 6.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes