BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Jak se obléct stylově, i když je venku zima?

28.03.2022
Sezóna zimních kabátů sice pomalu končí, na teplé jarní dny si ale ještě budeme muset počkat. I v březnu a dubnu totiž můžou zejména noční a ranní teploty klesat i pod nulu. Poradíme vám, co na sebe v chladném počasí, abyste nemrzli a ještě vypadali skvěle.
Ilustrační snímek | Foto: Envato Elements
S nedočkavostí čekáte letní horka, kdy na sebe hodíte šaty nebo tričko a šortky, obujete sandály a během pár minut můžete vyrazit úplně kamkoliv? Na toto bezstarostné období si budete muset ještě nějakou dobu počkat. Zatím si však můžete užívat důmyslnějšího šatníku, který nabízí mnohem větší prostor pro sebevyjádření i využití kabátů, čepic, šál a dalších doplňků, které v teplých měsících zůstávají ležet na dvě vaší skříně.

Jak se obléct do zimy?


Jednou z hlavních výhod oblékání se v zimních měsících je široká možnost vrstvení, které zajistí, že vám nebude zima a budete skvěle vypadat. Na rozdíl od odhalujících letních modelů je navíc zimní oblékání se svými vrstvami mimořádně milostivé k veškerým nedostatkům postavy, na které neupozorňuje, naopak je dokáže skvěle zamaskovat.

Při oblékání začínáme vždy výběrem nejspodnější vrstvy. Ta se přímo dotýká vaší kůže, mělo by se tedy jednat o prádlo z příjemných a prodyšných materiálů. Při pobytu venku není od věci zvolit funkční prádlo, které zvýší tepelný komfort.



Chystáte-li se do sukně či šatů, sáhněte po kvalitních teplých punčochách. Nezapomeňte ani na tílko, které zajistí teplo i pro vaše ledviny a ochrání vás tak před prochladnutím. Na tričko nebo halenku si dejte svetr, který si můžete sundat, jakmile dorazíte zase do tepla. Zejména pokud se chystáte do společnosti, místo svetrů nebo roláků přes hlavu zvolte propínací variantu, v opačném případě si při sundávání pravděpodobně rozmažete makeup a zničíte účes.

Při oblékání do zimy je zásadní svrchní vrstva, tedy bunda nebo kabát. Péřové varianty zahřejí, ale často opticky přidávají na váze. Kabáty působí mnohem elegantněji, vyplatí se ale investovat do vlněné varianty, která je mnohem hřejivější než levnější umělé materiály. Zapomenout nesmíme ani na teplé zimní boty. Bez těch vás totiž před mrazem neochrání ani ten nejteplejší kabát.

Jaké doplňky ochrání před chladným počasím?


Styl a hlavně další cennou vrstvu dodají teplé doplňky. Šály, čepice nebo čelenky, rukavice, to všechno může dotvořit váš outfit k dokonalosti a dopřát teplo i oblastem těla, které bunda ani kabát nezakryjí. I tady záleží na materiálu: šály z merino vlny zahřejí mnohem víc než z polyesteru, kožené rukavice ochrání před mrazem lépe než jejich úpletová varianta. Vyhrát si můžete jak s materiálem a barvou, tak i tvarem a stylem. Například šály můžete koupit tunelové, pletené, klasické, maxi, jednobarevné, retro nebo se stylovými vzory. To samé platí i u čepic nebo čelenek: z šíře nabídky vám půjde hlava kolem a určitě si vyberete, ať už patříte mezi elegantní dámy, upřednostňujete ležérní styl, milujete extravaganci nebo se chystáte na lyže.

Nezapomeňte, že v zimě musí jít krása ruku v ruce s praktičností alespoň do té míry, abyste neohrozily svoje zdraví. Tak oblečte teplý kabát, obujte si vaše nejhezčí zimní boty, zamotejte se do šály a vyrazte ukázat světu, jak vám to sluší i navzdory nevlídnému počasí.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Pátek 26.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes