BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Trendy v interiérech pro rok 2022

07.03.2022
Jak zařídit domácnost podle aktuálních trendů? Podívali jsme se na trendy platné pro rok 2022. Kromě samotného designu se ale podíváme i na některé nepříjemnosti, se kterými bude nezbytné počítat.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com

Lesklé stříbrné úpravě odzvonilo


Dlouhé roky v našich kuchyních a koupelnách dominovaly chromované vodovodní baterie a sprchové hlavice. Tedy ze stříbrného lesklého materiálu. Moderní návrhy interiéru ale stále častěji obsahují jiné řešení.

Zejména v kuchyních začíná dominovat řešení z matného černého kovu. Kromě prosté změny designových trendů je takové řešení i mnohem praktičtější. Vodní kámen na tomto povrchu ulpívá mnohem méně, resp. není tak viditelný. Oproti chromovaným bateriím, které vypadají skvěle jen chvíli po vyleštění, tak baterie působí skvěle i při dlouhodobém používání bez pravidelné údržby.

Podobně je tomu i u dveřního kování. Lesklé kovové kliky či madla už zdaleka nedominují. Na popularitě nabírá celá řada alternativních materiálů a povrchových úprav.

Nábytek v kombinaci kov / masivní dřevo


Jedním z největších trendů roku 2022 bude nábytek v kombinaci masivního dřeva a subtilní kovové konstrukce. Podobné řešení nalezne využití napříč doplňky od velkých skříní přes komody a TV stolky až po nástěnné police. V kontrastu s bílou zdí budou kovový rám a výrazné barvy dřeva vypadat skvěle.

Je také vhodné zmínit, že masivní dřevo se dostává po mnoha letech opět do popředí zájmu spotřebitelů. Za nábytek si totiž sice připlatíte, ale bude skvěle sloužit po desetiletí, což se o levnějších kusech s jádrem z dřevotřísky říci nedá. Z dlouhodobého pohledu se tedy investice do kvalitních kusů jeví jako výhodnější.

Dominují tlumené a zemité barvy


Neekologická syntetická barviva jsou pomalu nahrazována šetrnějšími postupy a přírodními barvivy. To však vede k tomu, že barvy nejsou tak výrazné.

Naštěstí aktuálním trendem nejsou syté barvy, ale spíše zemité a bledší pastelové tóny. Pokud na ně vsadíte, neuděláte chybu.

Minimalismus je již překonán


Minimalistické interiéry, které byly velice populární zejména mezi zástupci mladé generace, se již zdají být překonány. Spotřebitelé již nechtějí mít všechny místnosti jednolitě černobílé. Místo toho se naplno vrací vzory, tapety, barevné doplňky a spousta dalších prvků, které interiér příjemně prohřejí.

Zdražování bude pokračovat


Bohužel nesmíme zapomenout na "trend" posledních let, který v roce 2022 bude pokračovat ještě intenzivněji. Prudké zdražování napříč ekonomikou bude pravděpodobně dosahovat rekordních hodnot a inflace přes 10 % je v roce 2022 velice pravděpodobná. Připravte se tedy na to, že za nábytek si připlatíte. Stejně tak je nutné počítat s delšími dodacími lhůtami kvůli narušení světových dodavatelských řetězců.

Autor: Keyword Eater s.r o.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Pátek 26.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes