BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Výzdoba pokoje s vůní exotiky

10.11.2021
Koho by nelákala vůně dálek a exotiky? I když je v dnešní době cestování neporovnatelně snazší než v minulosti, ne každému se poštěstí trávit každý druhý měsíc v africké savaně nebo amazonské džungli. Ať už jste tato místa navštívili a chcete na ně vzpomínat, anebo o jejich návštěvě zatím jen sníte, existuje celá řada možností, jak si jejich kouzlo přenést k sobě domů. Tou nejsnazší cestou je obrázek na zeď s exotickým motivem. Když budete doma, budete ho mít pořád na očích a neustále tak ucítíte ono krásné volání dálek.
Foto: myloview

Kilimandžáro nad savanou


Velký nástěnný plakát s nejikoničtějším africkým motivem je tou nejlepší možnou volbou pro každého dobrodruha a příznivce cestování. Téměř šestitisícové Kilimandžáro s bílou sněhovou čepicí majestátně se vypínající nad africkou savanou plnou divoké zvěře nenechá v klidu snad nikoho. Pokud i ve vás dříme dobrodružná duše, takovýto obraz je pro vás tou pravou volbou.

Obraz slona


Pokud ještě nějakou chvíli zůstaneme v Africe, nástěnný plakát typu obraz slona je další skvělou možností, jak si vyzdobit svůj byt. Pohled na slona je monumentální z každého úhlu. Slon běžící savanou, stádo slonů poklidně se procházející na okraji buše... Pokud jste navíc v Africe byli a přivezli jste si sebou nějakého suvenýry, které máte doma vystavené (anebo jiné dekorace s africkým motivem), obraz slona s nimi bude vytvářet dokonalou kombinaci. To samé platí samozřejmě i pro indické slony a asijské motivy.

Zelená džungle


Nejen africká savana s obrazem slona je obrazem exotiky. Co taková nástěnná tapeta s motivem husté zelené džungle? Pralesní porost často vytváří až abstraktní obrazy. Kromě toho je zelená barva velmi uklidňující a navíc: je skvělým doplňkem třeba ke kleci s papoušky nebo skutečným živým rostlinám (pokojové okrasné rostliny koneckonců často z pralesních oblastí pocházejí).

Exotika městské džungle


Exotika nemusí být jen doménou divoké přírody. Velmi fotogenické jsou např. i rušné ulice asijských metropolí, ať již těch supermoderních, anebo těch tradičnějších. Změť lidí, stánků a mezi nimi se proplétajících tříkolek, známých tuk-tuků, je na pohled taktéž velice zajímavá, nesmírně přitažlivá a pro našince dostatečně exotická.

Svět pod hladinou


Velice lákavý je i svět ukrytý pod hladinou moří a oceánů. Zajímavé korály, všemi barvami hrající ryby nebo hrůzu nahánějící žraloci. I oni se budou skvěle vyjímat na plakátu nebo obrazu na zdi. A pohled na ně dokáže zahřát nejen za mrazivých zimních večerů. Exotika podmořského světa dokáže dát pokoji zvláštní nenapodobitelné kouzlo. A stejně jako v případě obrazů pralesa, i obraz života pod hladinou je skvělé doplnit akváriem s živými rybami.

Západ slunce nad exotickou pláží


Jemně zvlněné modré moře, sněhobílý písek, zelené palmy a nad tím vším zapadá slunce. Kýč? Ano, to jistě je, ale krásný. Proč si nepřipomenout dovolenou (a nezáleží na tom, že třeba nebyla a nebude zrovna na Maledivách) pokaždé, když se podíváte na stěnu? Až budete sedět ve svetru s šálkem horkého čaje, uvidíte, jak často bude váš zrak sklouzávat právě k tomuto výjevu.

Krásná prázdnota pouště


Písečné pouště jsou nesmírně nehostinným, přitom ale velice fotogenickým prostředím. Nekonečné plochy jemného písku vlnícího se v podobě dun jsou pro plakáty a tapety motivem jako stvořeným. Poušť i její obraz mohou být krásné jak pod zářivě modrou oblohou bez mráčku, tak pod noční oblohou, při východu i západu slunce. Poušť je zkrátka krásná vždy, proč si nepřenést trochu té krásy k sobě domů?

Vesmír a jeho hranice


Není tou největší exotikou nekonečný vesmír? Moderní astronomická technika nám umožňuje nahlédnout do ohromných vzdáleností a sledovat ty nejúžasnější vesmírné objekty a děje. Ty jsou velmi často nejen nesmírně zajímavé, ale také uhrančivě krásné. Galaxie, mlhoviny, hvězdokupy... pořiďte si domů vlastní kousek vesmíru, který nás všechny dalece přesahuje. Velmi zajímavé jsou potom i pohledu z vesmíru směrem na Zemi. I tyto fotografie mohou být krásné a skvěle se hodit právě do vašeho bytu.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Pátek 26.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes