BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

VIDA! tipy, jak se v létě zchladit

02.07.2019
BRNO - Zábavní vědecký park VIDA! připravil na horké léto program, který zájemce zchladí a zároveň zapálí pro vědu. "Přijďte si k nám užít ledové pokusy s tučňákem, osvěžit se 3D filmem Oceány a odpočinout do stínu v nové venkovní expozici. Kdo si chce raději hrát s exponáty uvnitř, ocení klimatizaci v celé budově. A nezapomeňte - jen 90 Kč zaplatíte ve všední dny po 16 hodině," láká k návštěvě Lukáš Richter ředitel VIDA! science centra, které je v létě otevřené až do 18 hodin.
Foto: vida.cz
Pozornosti by také neměla ujít dočasná výstava Haló, kde je možné zažít dobrodružství komunikace na kratší i delší vzdálenosti. "Můžete poslat kamarádovi vzkaz v morseovce, prostřednictvím akustických zrcadel či vlajkových signálů. Nebo si zahrajete na špióny - šifrujte zprávy a odposlouchávejte rozhovory," upřesňuje Ondřej Hlouša, manažer expozice VIDA!, co všechno je možné si na výstavě Haló vyzkoušet. Výstava Haló je stejně jako nová venkovní expozice v ceně vstupenky do VIDA!

Venkovní expozice
Obří bublifuk, vodní orchestr nebo světelný hranol - to jsou exponáty, které návštěvníci najdou v nově otevřené venkovní expozici zábavního vědeckého parku VIDA! Užijte si chytrou zábavu ale i příjemné posezení s výhledem na nejkrásnější pavilony brněnského výstaviště.

Prázdninové labodílny: S tučňákem na sever
Zjistěte, jaká úskalí čekají tučňáka při cestě na severní pól, a odhalte tajemství změny skupenství. Prázdninové labodílny jsou vhodné pro děti od 5 let, vstupenku pro skupinku až čtyř osob koupíte za 50 Kč na pokladně.

3D film Oceány: Naše modrá planeta
Objevte nevšední svět pod mořskými vlnami prostřednictvím nejmodernějších technologií 3D filmu. Těšte se na jedinečné záběry života v mělčinách i temných hlubinách. Vstupenku v ceně 50 Kč za osobu zakoupíte na pokladně. Film se promítá denně.

Dočasná výstava Haló
Zažijte dobrodružství komunikace na menší i větší vzdálenosti. Odvysílejte vzkaz kamarádovi díky nejslavnějšímu kódu na světě - prostřednictvím morseovky. Dorozumívejte se pomocí akustických zrcadel nebo barevných vlajkových kódů. Zahrajte si na špiony, naučte se šifrovat zprávy a odposlouchávat cizí rozhovory. Využijte jednoduchý systém lan a předávejte si dopisy jako děti z Bullerbynu. Zjistěte, co je to akustická vlna, jak se šíří zvuk a jakou křivku nakreslí váš hlas. Desítku exponátů v zábavním vědeckém parku VIDA! ocení dospělí i děti starší 5 let.

Labyrint peněz
Během prázdninových víkendů se můžete těšit na rodinnou hru, která dětem i dospělým přiblíží, jak fungují peníze a jak s nimi zacházet v různých životních situacích. Tento program zaměřený na finanční gramotnost vznikl díky podpoře ČSOB a můžete si ho užít zdarma v ceně vstupenky do centra. Hra je díky různým úrovním vhodná pro předškoláky i dospělé.

Science show, Pidiobři, Bastlírna i Pevnost VIDARD
I o prázdninách si užijete stálý program VIDA! Nebudou chybět představení se zábavnými pokusy - science show, která se konají několikrát během dne a jsou v ceně vstupenky. V červenci a v srpnu budou k vidění show Detonátor, Kolo a Aqua et Ignis. Za příplatek 50 Kč ke vstupnému máte možnost zhlédnout nejen 3D film Oceány: Naše modrá planeta, nebo snímek Pidiobři. Tento "hlodavčí western" promítá VIDA! o víkendech a státních svátcích.
Během letních prázdnin si také vyzkoušíte zdejší prostor pro kutění, takzvanou Bastlírnu. Každý, kdo rád řeší hádanky a šifry, si také může kdykoli během otevírací doby v expozici zahrát hru o poklad Pevnost VIDArd. Startovní balíček je k dostání u pokladny, ke hře je potřebný chytrý telefon. Nesmíme také zapomenout zmínit samotnou vnitřní expozici se 170 exponáty.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Zdravotní sestry slaví svůj den. Ve fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně jich je téměř 1200

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně zve na již tradiční Májový koncert (nejen) pro zdravotníky FNUSA, který i letos pořádá při příležitosti Mezinárodního dne zdravotních sester. Hudební akcí konanou v majestátních prostorách katedrály sv. Petra a ...

Magistrát města Brna a Česká pošta otevřeli první třípřepážkovou poštu Partner

V pondělí 6. května byla v Brně v Orlí ulici slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Provozovat ji bude Magistrát měs ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Slavnostní otevření Family Pointu pod Petrovem v Brně

Slavnostní otevření nového Family Pointu pod Petrovem proběhne ve středu 15.5.2024 v Centru pro rodinu a sociální péči (CRSP) na Biskupské 7 v Brně. U ...

Vydejte se historickými vlaky na tradiční jízdy do Lednice

Ve středu 1. května začala pravidelná sezóna nostalgických jízd na trati z Břeclavi do Lednice. Milovníci železnice se mohou těšit na oblíbený motorov ...





Středa 15.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes