BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Nové české rekordy zapsány v brněnské Olympii

27.08.2018
BRNO - V brněnském obchodním centru Olympia se v neděli 26. srpna uskutečnily zápisy nových českých rekordů. Na zápis dohlížel Miroslav Marek a Luboš Rafaj z agentury Dobrý den, která spravuje registraci rekordů do České knihy rekordů.
Ilustrační snímek | Foto: 4pr.cz
Nejdelší vzdálenost překonaná chůzí po rukou
Patrik Hložek, dosavadní držitel rekordu v chůzi na rukou (88 metrů) včera rekord překonal. Za 2,4 minuty urazil na rukou vzdálenost 98,5 metrů a stal se tak držitelem českého rekordu.

Nejvíce lidí obsloužených z jedné lahve vína
Návštěvníci obchodního centra Olympia se stali přímými aktéry nového českého rekordu. Ten spočíval v co nejvyšším počtu lidí pohoštěných skleničkou bílého vína z jedné lahve. Speciální láhev s vínem dodalo vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice. Z lahve, která je vysoká 207,6 cm a po obvodu měří 153 cm, se napilo 530 lidí.

Světový rekord v silovém žonglování
O světový rekord se postaral Milan Roskopf. Známý světový rekordman v silovém žonglování předvedl světový rekord - po dobu 100 vteřin dokázal žonglovat se třemi koulemi, každá vážila 5 kg. Během 100 vteřin tak navzpíral celkem 1,5 tuny!

Nejvyšší počet kliků za 100 vteřin
Obdivuhodnou show předvedl a zápis nového rekordu si vysloužil kulturista Bob Divílek. Ve svých 73 letech se stal držitelem nového českého rekordu v nejvyšším počtu kliků (do pravého úhlu). Za 51,19 vteřin udělal 100 kliků. 

Nejvyšší počet přeskoků řetězu vsedě s nataženýma nohama
Petr Vaculík (mistr světa v bojovém umění wushu) překonal svůj rekord v nejvyšším počtu přeskoků řetězu vsedě s nataženýma nohama. Dosavadní rekord byl 87 přeskoků. Rekord včera překonal o 3 skoky. Podařilo se mu přeskočit řetěz vsedě s nataženýma nohama celkem 90 krát. 

Jedlík snědl kilo a půl pizzy
Známý jedlík Radim Dvořáček vytvořil nový český rekord. Za 9 minut, 59 vteřin a 19 setin dokázal spořádat 1,5 kg pizzy. Pizzy byly tři, každá vážila půl kila.

Všech rekordů bylo dosaženo v neděli 26. srpna v brněnském obchodním centru Olympia. Akce se zúčastnili nejen čeští rekordmani z oblasti sportu, ale také autoři některých vystavených exponátů, které byly v Olympii k vidění od začátku srpna. Včerejší event tak uzavřel výstavu rekordů a kuriozit, kde mohli návštěvníci vidět například motorku z 22 druhů dřeva, nejpočetnější kolekci velkoformátových puzzle, nejdražší exponát - křišťálovou lebku nebo zmenšeninu lednického minaretu ze stébel slámy a mnoho dalších.  

Od 7. září se mohou návštěvníci OC Olympia Brno těšit na výstavu "100 let módy", která připomene stoletou historii oblékání a módních trendů u nás. Obchodní centrum se zahalí do šatů z 30. nebo 60. let. Vystaveno bude například i spodní prádlo z dob našich prababiček. 
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Zdravotní sestry slaví svůj den. Ve fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně jich je téměř 1200

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně zve na již tradiční Májový koncert (nejen) pro zdravotníky FNUSA, který i letos pořádá při příležitosti Mezinárodního dne zdravotních sester. Hudební akcí konanou v majestátních prostorách katedrály sv. Petra a ...

Magistrát města Brna a Česká pošta otevřeli první třípřepážkovou poštu Partner

V pondělí 6. května byla v Brně v Orlí ulici slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Provozovat ji bude Magistrát měs ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Slavnostní otevření Family Pointu pod Petrovem v Brně

Slavnostní otevření nového Family Pointu pod Petrovem proběhne ve středu 15.5.2024 v Centru pro rodinu a sociální péči (CRSP) na Biskupské 7 v Brně. U ...

Vydejte se historickými vlaky na tradiční jízdy do Lednice

Ve středu 1. května začala pravidelná sezóna nostalgických jízd na trati z Břeclavi do Lednice. Milovníci železnice se mohou těšit na oblíbený motorov ...





Středa 15.5.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes