BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

12. ročník mistrovství ČR v řezu révy vinné - Čejkovice

Kdy:
Pátek 19.02.2016 od 08:00 hod
Kde:
Vinařství Škrobák , Čejkovice
Pořadatel:
Sdílet:

V pátek 19. února 2016 proběhne 12. ročník soutěže v řezu révy vinné. Tentokrát se toto již tradiční vinařské klání uskuteční v Čejkovicích. Nejvýznamnější tuzemskou vinohradnickou událost pořádá Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby.
Dějištěm nadcházejícího ročníku soutěže bude areál Vinařství Škrobák v Čejkovicích, kam se v polovině února sjedou přihlášení vinaři, aby představili své umění a zručnost při řezu révy vinné odborné porotě. "V této soutěži není rychlost hlavním kritériem, hodnotí se zejména kvalita a čistota řezu," uvádí Miloš Balga, jednatel společnosti BS Vinařské potřeby, která je organizátorem mistrovství.

V soutěži o hlavní trofej "zlaté nůžky" a řadu dalších praktických cen se i letos opět utkají ženy a muži, a to v kategoriích JUNIOR (žáci a studenti odborných škol a mládež do 21 let včetně) a ELITE (soutěžící starší 21 let). Ve speciální soutěžní kategorii potom budou stejně jako v loňském roce zvlášť oceněny za své výkony i soutěžící ženy.
V průběhu celého dne bude připravený pro přítomné vinaře i diváky bohatý doprovodný program, jehož součástí budou i přednášky rakouských odborníků.

Přihlášky do soutěže a více informací na: www.vinarskepotreby.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



61,809062957764