BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

22. ročník salonu filmových klapek v Brně

Kdy:
Neděle 28.04.2019 až 09.05.2019
Kde:
Galerie Vaňkovka , Brno
Pořadatel:
Sdílet:

Již 22. ročník projektu Salonu filmových klapek, který je tradiční součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu, zavítá při své Klapka tour opět do Brna.
Unikátní umělecká díla od předních českých výtvarníků ztvárněná na filmové klapce zde budou k vidění v prostorách obchodního centra Galerie Vaňkovka od 28. dubna do 9. května 2019.
V rámci expozice v Galerii Vaňkovka budou vystaveny také papírové klapky žáků brněnských ZUŠ, které se do projektu zapojily. Nejlepší výtvory dětí budou odměněny cenami od Zlín Film Festivalu a nájemníků obchodního centra.
Letošní kolekce Salonu filmových klapek čítá na 120 originálních děl. Mezi výtvarníky, kteří filmovou klapku povýšili na umělecké dílo, nechybí ani letos taková jména, jako je Kristián Kodet, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva, Kateřina Miler, Ivan Baborák a další významní výtvarníci.
Z Brna Klapka tour zamíří už přímo do Zlína, kde kromě 2 výstav proběhne také tradiční aukce. Ta se letos uskuteční v neděli 26. května 2019 v Kongresovém centru ve Zlíně v době konání 59. ročníku Zlín Film Festivalu - Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. Výtěžek aukce bude stejně jako v předchozích letech věnován na podporu autorských snímků studentů filmových škol a dalším začínajícím tvůrcům.
Více informací na: www.zlinfest.cz.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



59,077978134155