BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

100 let Republiky v Sono Centru - Brno

Kdy:
Neděle 28.10.2018 od 16:00 hod
Kde:
Sono Centrum, Brno
Pořadatel:
Sdílet:

V neděli 28. října 2018 proběhne v brněnském Sono Centru velký koncert na oslavu 100 let založení Československé republiky. Během hudebně pestrého večera, jehož program tvoří hudebníci spojení s Brnem, budeme cestovat časem od 30. a 40. let, přes 60. a 70. léta až do současnosti.
Jako hlavní host vystoupí Robert Křesťan a Druhá Tráva. Skupinu založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.
Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.
Prvorepublikový feeling přinesou hned dva hosté.
Písničkový pořad Mě to tady (ne)baví v podání Jiřího Vondráka, Hany Robinson a Orchestru Divadla šansonu nabídne to nejlepší z 30. a 40. let 20. století.
Do stejného období zamíříme i s brněnskou kapelou Django Jet hrající taneční swing a francouzský gypsy jazz. V jejich repertoáru zazní české, francouzské i americké swingové vypalovačky, proložené temperamentními instrumentálkami po vzoru Django Reinhardta a jeho Hot Club de France.
Synkopy 61 - brněnská skupina, která v roce 2016 oslavila 55 let své existence, se v ČR řadí k průkopníkům bigbeatu. Svým vystoupením nás posune na časové lince do 60. a 70. let, kdy patřili ke špičce naší populární hudby.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



54,843187332153