BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Jak vybrat: Chytré hodinky na sport i relax

19.10.2022
Monitoring spánku, tepu, spalování kalorií i notifikace vždy při ruce. Tohle a mnohem víc vám zajistí smart hodinky, které můžete mít u sebe pořád. Třeba i tam, kde klasický telefon musíte odložit. Jak si vybrat správný model, který uspokojí vaše požadavky?
Ilustrační snímek | Zdroj: Freepik.com
S chytrými hodinkami se v posledních letech roztrhl pytel. Aby ne - stávají se věrnými společníky ve fitku, průvodci spánkem i meditací a také komunikačním prostředkem, který nám umožní být neustále v obraze co se týká počasí, denních aktualit i zpráv od blízkých. Abyste se v jednotlivých typech hodinek neztratili, máme pro vás praktického průvodce výběrem. Na co se při výběru chytrých hodinek zaměřit, aby vám byly maximálně k užitku?

Co je dobré si při výběru hodinek ujasnit?


Modelů, produktových řad i edic existuje nespočet. Proto vyvstává základní otázka, k čemu hodinky plánujete používat. Jaké funkce od nich požadujete? K jaké činnosti je plánujete nejčastěji nosit? V jaké cenové kategorii se chcete pochybovat? Chcete hodinkami platit? A protože se jedná kromě přístroje i o módní doplněk, neméně důležitá otázka je, jak by měly hodinky vizuálně vypadat. Nezapomeňte si také ověřit kompatibilitu s telefonem a operační systém, než si vyberete jakékoliv optional smart hodinky.

Design hodinek


Vzhled hodinek je jedním z klíčových prvků pro výběr. Hodinky existují v různých provedeních. Hranatější modely nabízí přehlednější zobrazení a často i menší velikost. Kulaté modely jsou zase elegantnější a s nadčasovým designem. Hodinky najdete v masivnější i minimalistické verzi. Řada modelů se vyrábí v několika velikostech. Pokud se vám tak zalíbí model, který vám nevyhovuje z hlediska velikosti displeje nebo řemínku, mrkněte, zda výrobce nenabízí velikostí více.

Funkce


Chytré hodinky nabízí celou řadu funkcí. Opět ale záleží na konkrétním modelu a produktové řadě. Vybírejte tak podle toho, co od hodinek očekáváte. Základní funkce, jako je budík, stopky, počasí či notifikace, najdete skoro u všech. Jen některé modely ale nabízí možnost telefonování bez mobilu, mikrofon, vestavěnou kameru, možnost nahrání hudby přímo do hodinek, možnost reagovat na notifikace a další.

Rozdíl je také v monitorování konkrétních sportů. Mezi pokročilejší funkce tak patří kromě tepu a kroků také výpočet efektu tréninku, doba zotavení, okysličení krve a další. S tím souvisí i řada zdravotních funkcí, jako je výpočet stresu, EKG či odhad krevního tlaku.

Voděodolnost vs. vodotěsnost


Často požadovanou vlastností je odolnost vůči vodě. Může se stát, že pojmy jako "waterproof" a "water resistant" se vám budou plést. Vodotěsnost u hodinek představuje nejnižší stupeň odolnosti proti vodě. Oproti tomu voděodolné hodinky udávají kompletní odolnost vůči prachu a odolnosti proti vodě v hloubce jednoho metru. Některé hodinky jsou odolné vůči kapkám vody, jiné zvládnou ponoření či dokonce potápění. V tomto případě je důležitá hodnota ATM, která nám udává míru vodotěsnosti. Platí, že při ATM 5 a vyšší můžete hodinky použít ve sprše nebo při povrchovém plavání. Od ATM 10 se můžete pustit do šnorchlování a lehčího potápění, přístrojové potápění vám zajistí hodinky s ATM 20 a více.

Typy hodinek


Sportovní - Mezi nejpopulárnější druhy hodinek bezesporu patří hodinky na sport, které vám umožní měřit váš výkon při téměř jakémkoliv druhu pohybu. Pomocí přehledné aplikace můžete monitorovat váš progres. Vyloženě sportovní modely nabízí pokročilejší funkce co se týče regenerace i dalšího plánování výkonu. Nevýhodou je, že nejsou na pohled tak elegantní a nehodí se úplně ke všem outfitům.

Stylové hodinky - Elegantnější ciferník s řemínkem už můžete nosit i na slavnostnější příležitosti, třeba i k šatům či obleku. Základní funkce vás většinou uspokojí. Pokud byste ale chtěli pokročilejší sportovní měření, tak většinou chybí. Co se týče sportovních aktivit, tam si dejte také pozor na materiál řemínku, kdy ne všechny jsou vhodné do vody i na sport.

Dětské chytré hodinky - Umožní základní funkce, zároveň nabízí možnost lokalizovat polohu dítěte i být neustále na dosah. Bývají v atraktivním barevném designu, je tak malá šance, že by si dítě hodinky neoblíbilo.

Univerzální hodinky - Představují kompromis co se týče vzhledu i funkcí a prakticky je můžete mít na sobě kdykoliv.

Nezapomeňte také na hodnocení, testy, srovnání, recenze. Na internetu máte spoustu zpětných vazeb od reálných zákazníků. Dejte si čas a najděte si k vašemu vysněnému produktu dostatek hodnocení, abyste měli jistotu, že vám produkt bude vyhovovat. Kromě jiného se v nich dozvíte také praktické příklady co se týče výdrže baterie, plynulosti ovládání a další.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které je třeba zvážit při rozhodování o tom, která je pro vás ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...

Pronajměte si kancelářské prostory v Brně. Kde je vyhledávat?

Chcete rozšířit své podnikání? Potřebujete reprezentativní místo pro setkávání se s klientelou či obchodními partnery? Garáž vám stačit nebude. Pronaj ...

Jaké golfové vybavení je nezbytností každého golfisty?

Obliba golfu jako odpočinkového sportu neustále roste. Pokud i vy jste tomuto koníčku propadli, neobejdete se bez patřičného golfového vybavení. Úplný ...





Pátek 29.3.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes