BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Díky konferenci Traverse 22 je Česká republika víc vidět na řadě sociálních sítí napříč kontinenty

14.10.2022
BRNO - Českou republiku (ČR) můžete aktuálně víc vidět na řadě sociálních sítí napříč kontinenty. Tvůrci digitálního obsahu o cestování z různých zemí totiž zveřejňují zážitky z konference Traverse 22. Akce, které se zúčastnilo na 300 lidí, se uskutečnila v Brně. Nedílnou součástí byly návštěvy kulturních, přírodních a jiných zajímavých míst po celé ČR. Z nadšených reakcí se dá předpokládat velký on-line zásah.
Foto: czechtourism.cz
Traverse je prestižní konference, která mění místo konání. Letošní 9. ročník se uskutečnil v Brně na jižní Moravě, předcovidová akce měla v roce 2019 domov v italském Trentinu.   
 
"Pevně věřím, že naše Traverse 22 překoná čísla z Itálie, kde díky blogerům, youtuberům a dalším tvůrcům digitálního obsahu došlo k zásahu 150 milionů impresí," říká ředitel České centrály cestovního ruchu - CzechTourism Jan Herget a dodává: "Vezmeme-li fakt, že investice CzechTourismu do Traverse byla cca 1,5 milion Kč, dá se čekat obrovská finanční návratnost a zásah na sítích od lidí, kterým cestovatelé věří a kteří inspirují k návštěvě České republiky, Brna a jižní Moravy."
 
CzechTourism společně s magistrátem města Brna a Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava připravili kromě konference také zážitkové programy. Zažít pravou atmosféru Brna a celého Jihomoravského kraje tak bylo možné například během komentovaných prohlídek brněnských vil, lekce vaření či návštěvy Lednicko-Valtického areálu.
 
"Já osobně jsem objevil, jak přátelské a nádherné místo je Brno a Morava samotná," říká ředitel akcí Traverse Michael Ball a dodává: Všichni účastníci české Traverse 22 měli právo vybrat si, co chtějí zažít. Mohli si zvolit mezi mnoha různými zkušenostmi, túrami, událostmi či výlety. Na vlastní dvoudenní konferenci v Brně navazovalo jedenáct různých cest. napříč Českou republikou, od Karlových Varů po Ostravu."
 
Fakt, že se vše uskutečnilo tak, jak mělo, potvrzují reakce lidí, kteří se Traverse 22 zúčastnili. Například Michael Tomas z London Viewpoints říká: "Konference byla uspořádána na nejvyšší úrovni. Skvělí přednášející, úžasný Traverse & český tým, který vše zorganizoval do poslední maličkosti. Brno bylo skvělé, zúčastnil jsem se jen několika tours během týdne, ale zažil jsem na nich spoustu zábavy a jedinečných příležitostí, jako například návštěvu střechy hotelu Continental, což mě celkem překvapilo."

Michael společně s téměř stovkou lidí po nabitém konferenčním vzdělávacím programu vyrazil do dalších regionů České republiky na post tripy. Navštívil třeba Křišťálové údolí na Liberecku, kde se mu moc líbilo: "Post trip byl velmi dobře organizovaný. Díky výborné komunikaci před tripem a on-line itinerářům jsme se na něj všichni těšili. Naši průvodci nám byli velmi nápomocní. Trasa naší tour byla dokonale pestrá, a tak uspokojila zájmy většiny, i když hlavním tématem byla tradice sklářství."
 
Vedoucí odboru cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje Jakub Šeps přibližuje, jak se vše chystalo: "Samotný proces příprav byl naprosto skvělý, profesionální a až vzorový. Akci jsme řešili s dostatečným časovým předstihem, program byl skvěle odprezentovaný v on-line platformě Travefy a takhle bych mohl pokračovat dál. Jsem rád za prima ohlasy. Považujeme Traverse 2022 za velmi zdařilou akci, a to mluvím jak o samotné konferenci v Brně, tak o následujících post tours."
 
Z návštěvy České republiky byla doslova unešená Bella Falk z Passport and Pixels. Zemi navštívila vůbec poprvé. "Konference Traverse byla úžasná - skvěle zorganizovaná, vše probíhalo hladce a celá akce byla potěšením. Brno se mi moc líbilo a bylo báječné vidět další část Česka mimo Prahu. Děkuji za organizaci všech tours a zážitků během týdne i samotné konference a za sestavení tak skvělého programu. Rozhodně to byla jedna z nejlepších cestovatelských konferencí, na kterých jsem kdy byla. A obrovský dík za organizaci post-tripu, který byl naprosto skvělý. Byl to opravdu vzor toho, jak by měl být organizován press trip, skvělý program s vynikající rovnováhou mezi kulturou, fotografováním a aktivitami."

Bella mimo jiné navštívila jižní Čechy. Jaroslava Janečková z tamní centrály cestovního ruchu, která se podílela na přípravě programu, říká: "Jsem moc ráda, že jsme se zapojili, protože v rámci zahraničních trhů je spolupráce s blogery tou nejlepší možnou formou propagace regionu a Traverse je akce, která má prestiž a skvělé jméno. Blogerkám se u nás líbilo a vzaly to opravdu zodpovědně, celé dny běhaly s mobily a foťáky a opravdu pracovaly poctivě. Budeme se moc těšit na výstupy."
 
Digitální obsah na základě konference Traverse 22 vzniká průběžně a dá se čekat i v budoucnosti. Ať už se jedná o blogy, posty, články, fotografie či videa. "Post tours po celé České republice, zážitky v Brně a Jihomoravském kraji byly stěžejním prvkem celého projektu," říká ředitelka zahraničního zastoupení České centrály cestovního ruchu - CzechTourism pro Velkou Británii a Irsko Katarína Hobbs a dodává: "Účastníkům jsme s pomocí a výbornou spoluprací regionů mohli nabídnout to nejlepší a poskytnout tak příležitost k tvorbě organického a autentického obsahu, který je nejlepší reklamou pro každou destinaci."
 
Poděkování za spolupráci při organizaci Traverse 22 patří všem krajům České republiky, které se do akce zapojily. A také partnerům, kdy například České dráhy poskytly jízdenky na poznávací cesty a Budvar pivo na závěrečný galavečer.



Zdroj: CzechTourism
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Moravou), můžete se zúčastnit mezinárodní soutěže City Nature Challenge 2024 o zápis co nejvíce ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpis ...

Již tento víkend odstartuje na Brněnské přehradě 78. plavební sezóna

Po zimní přestávce se sedm lodí Dopravního podniku města Brna (DPMB) vrací na hladinu Brněnské přehrady. Slavnostním nástupem kapitánů a fanfárou v by ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...





Úterý 23.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes