BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Odstranění papilomu? Raději na nic nečekejte!

27.09.2022
Některé nutné zákroky, jako je například odstranění papilomu na klinice, je lepší ze zdravotních důvodů provést co nejdříve. V souvislosti s odstraňováním nechtěných výrůstků je také praktické zjištění rizikovosti výrůstku, případně rovnou provést histologii. Nechceme nikoho strašit, ale riziko existuje vždy. Pojďme si tedy danou problematiku podrobněji vysvětlit.
Ilustrační snímek | Foto: pexels.com

Nechtěně výrůstky vyřeší odstranění papilomu


Téměř každému z nás se možná na těle objevil nechtěný výrůstek a nemusel to být zrovna papilom. Ale co s nim? Pokud nechcete absolvovat kolečko přes obvodního lékaře a chcete mít následky bez jizev a krvácení, doporučujeme zajít rovnou na plastiku, tady na plastickou chirurgii. Tam mají totiž s odstraňováním jakýchkoliv výrůstků nebo novotvarů z kůže nebo sliznice ty nejlepší zkušenosti. Estetická chirurgie staví hlavně na dokonalém výsledku, kdy po zákroku tohoto typu nezanechává žádné stopy, ani jizvy. Díky čemu nabízejí takovou kvalitu?

Super laserové zařízení


Laser a přístroje s využitím jeho dokonale přesného paprsku nás provázejí v širokém spektru služeb, využívá jej mnoho přístrojů v domácnosti i kanceláři. Nejinak je tomu i v lékařství, kde je laser využíván v mnoha oborech. Významně jej využívá plastická a estetická medicína. Pro zákroky na kůži je CO2 laser využíván a vylepšován již více než 50 let. Mezi jeho přednosti patří schopnost:
- potlačit krvácení
- tlumit bolest
- podporovat hojení
- nevytvářet jizvy
- zrychlit zákrok na minimum.

Bradavice
Tyto infekční a přenosné výrůstky trápí mnoho lidí. Stačí navštívit veřejný bazén a nebo přijít do přímého styku s osobou, která na bradavice trpí. Náš CO2 laser zvládne i toto jinak docela obtížně léčitelné a dlouhodobé onemocnění.

Mateřská znaménka
Někdo je považuje za znaménka krásy, jiného mohou velmi trápit například v místech, která jsou drážděna oblečením nebo na obličeji. Nejčastěji si lidé nechávají odstranit mateřské znaménko v oblasti pasu, kde mohou být drážděna kalhotami, nebo v oblasti, kde k tělu přiléhá podprsenka.

Znaménka si také nechávají lidé odstranit z preventivních důvodů, nebo když jejich znaménko začne měnit tvar a barvu. V tom případě je rozhodně třeba jej nechat odstranit a vyšetřit co nejdříve.

Z estetických důvodů vadí nejvíce znaménka v obličeji, ve vlasech a na krku.

Ať jsou důvody k odstranění znamének jakékoliv, zákrok je vždy proveden tak, aby po sobě zanechal co nejmenší stopu. Kůže klienta je po několika týdnech již v pořádku a během několika měsíců již není vidět žádná stopa, ani jizva.

Genitální bradavice
Toto nepříjemné onemocnění, které je způsobeno lidským papilomavirem, se přenáší pohlavním stykem a jeho následkem může být i onemocnění rakovinou. Je proto třeba pravidelně navštěvovat gynekologa. V případě, že jsou na ženině děložním čípku odhaleny změny, zákrok na plastice je na místě. Odeslání vzorku do laboratoře, která zjišťuje nebezpečnost nové tkáně, je v tomto případě samozřejmostí. Může se totiž jednat o maligní nádor a rakovinné bujení.

Pro koho není zákrok vhodný?


Nalijme si čistého vína, existují i lidé, kteří se pro odstranění nechtěných výrůstků musejí poohlédnout po jiné metodě. Která to je, se samozřejmě budeme snažit společně podle okolností zjistit. A koho se to týká? Laserová metoda není vhodná například pro pacienty trpící lupénkou, pro ty s aktuálně léčenou rakovinou, epilepsií a také pro všechny, kteří mají čerstvě spálenou kůži od sluníčka.

Trápíte se také nad výrůstky, které byste raději na svém těle neměli? Napište nám o nich do komentářů. A raději se jich co nejdříve zbavte. Trvá to přece jen chviličku.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které je třeba zvážit při rozhodování o tom, která je pro vás ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...

Pronajměte si kancelářské prostory v Brně. Kde je vyhledávat?

Chcete rozšířit své podnikání? Potřebujete reprezentativní místo pro setkávání se s klientelou či obchodními partnery? Garáž vám stačit nebude. Pronaj ...

Jaké golfové vybavení je nezbytností každého golfisty?

Obliba golfu jako odpočinkového sportu neustále roste. Pokud i vy jste tomuto koníčku propadli, neobejdete se bez patřičného golfového vybavení. Úplný ...





Čtvrtek 28.3.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes