BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Dopravní podnik města Brna opraví koleje a povrch vozovky v Táborské ulici

26.09.2022
Opravy se na podzim dočká poslední větší kus tramvajové trati v ulici Táborská. Dopravní podnik zde vymění koleje na 296 metrů dlouhém úseku mezi křižovatkami s ulicemi Gajdošova a Otakara Ševčíka. Oprava za 18 miliónů potrvá do konce října.
Foto: dpmb.cz
"Technický stav tramvajové trati a zejména povrchu vozovky v ulici Táborská vyžaduje opravu, kterou nelze odkládat na další léta. I přes energetickou krizi se nám podařilo vyčlenit prostředky pro její realizaci, která potrvá od konce září do konce října," sdělil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Během opravy dojde v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Gajdošova a Bělohorská k výměně opotřebených kolejnic za nové. Dvoukolejný úsek měří 296 metrů. Dopravce během projektu také nahradí staré odhlučňovací prvky za nové - nainstaluje nové pryžové bokovnice a položí antivibrační rohože. Komunikace, kterou zároveň s vozy MHD pojíždí i auta, v celé šíři dostane nový asfalt.

Omezení MHD:


Od zahájení provozu denních linek ve čtvrtek 29. září 2022 bude proto přibližně na měsíc vyloučen provoz veškeré dopravy v ulici Táborské v úseku mezi zastávkami Otakara Ševčíka - Dělnický dům.

Tramvajová linka 9 bude v provozu v polookružní z Lesné do centra a zpět. V centru pojede z Moravské náměstí přes Malinovského náměstí k Hlavnímu nádraží a zpět po své trase přes Náměstí Svobody směr Lesná, Čertova rokle.

Spoje tramvajové linky 10 běžně ukončené v zastávce Geislerova budou prodlouženy do smyčky Novolíšeňská, aby byla obsloužena větší část Židenic, resp. sídliště Juliánov.

Autobusové linky 55 a 75 budou mezi zastávkami Gajdošova - Špačkova odkloněny přes zastávky Otakara Ševčíka, Krásného a Podlomní.

Autobusové linky 58 a N97 budou mezi zastávkami Gajdošova - Juliánov odkloněny přes zastávky Otakara Ševčíka, Krásného, Podlomní a Dělnický dům.

Autobusová linka 78 bude odkloněna do zastávky Životského, kde nahradí linku 9 v části ulice Táborské. Dočasně vynechá zastávky Židenice, nádraží, Stará osada a Gajdošova. Naopak obslouží zastávky Životského, Geislerova, Buzkova, Otakara Ševčíka, Krásného, Podlomní a Dělnický dům.

Noční autobusová linka N89 bude mezi zastávkami Masná - Špačkova odkloněna přes zastávky Životského, Geislerova, Buzkova, Otakara Ševčíka, Krásného a Podlomní. Stejnou trasou bude mezi zastávkami Otakara Ševčíka - Juliánov odkloněna také noční autobusová linka N98.




Zdroj: Dopravní podnik města Brna
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její chod v mnoha oblastech. Kvůli navýšení výroby i investicím bude potřebovat i nové kapacity a ...

AOPK: Jarní tah žab do rybníků na místa jejich rozmnožování už je v plném proudu

Moravský kras - O to, aby jejich nebezpečná cesta neskončila pod koly aut se v Moravském krasu stará řada dobrovolníků, které koordinuje Ludmila Koreš ...

DPMB opět otevře prázdninový kurz pro nové řidiče tramvají

Během července a srpna se naučí řídit, složí zkoušky a od září vozí cestující. Od samého počátku pobírají mzdu, směny si pak vybírají podle svých pref ...

Podzemí vydá poklady na Velký pátek. 14 jeskyní začne sezónu s předstihem

Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské ...

České dráhy: V neděli začíná letní čas, změna ovlivní dvanáct nočních vlaků

V noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas a hodinové ručičky se ve dvě hodiny ráno posunou o hodinu dopředu. Kvůli chybějícím 6 ...





Pátek 29.3.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes