BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Z jakého materiálu by měla být pánská mezisezónní bunda, aby vás zahřála?

13.04.2022
Potřebujete poradit s výběrem bundy pro chvíle venku v chladném období? Naše podzimní a zimní bundy jsme hodnotili podle úrovně zateplení, od skořápkových bund až po extra teplé bundy.
Foto: bolf.cz
Chcete-li najít bundu, která vyhovuje vašim potřebám, začněte tím, že zvažte, kdy a jak budete bundu používat. Čekáte na autobus, venku na procházce nebo při sportovních aktivitách? V závislosti na oblasti použití budete vyžadovat různé úrovně tepla. Bunda, která odolá extrémně nízkým teplotám, nemusí být nutně tou nejlepší volbou pro vás a vaše potřeby. Prozkoumejte přechodové bundy na Bolf.cz a najděte tu, která vám nejlépe vyhovuje.

Jak měříme úroveň tepla?


Existuje několik aspektů, které určují hřejivost našich bund. Výplň bundy měříme v gramech na metr čtvereční (g / m2). Zohledňujeme také to, jak moc bunda kryje tělo, zda je uvnitř měkká hřejivá podšívka a jak vnější materiál bundy chrání před povětrnostními vlivy.

Při výběru teplé bundy věnujte zvláštní pozornost detailům, protože ovlivňují úroveň tepla. Chcete kapuci a pokud ano, měla by být odnímatelná? Vysoký límec pomáhá udržovat teplo a chrání před studeným větrem. Přemýšlejte o tom, které funkce jsou pro vás důležité.

Jarní bundy jsou takové, kde lze přidat další izolační vrstvu pro zvýšení tepla. Bundy v této úrovni jsou skořepinové, což znamená, že nemají žádné vycpávky či výplně. Díky tomu je lehčí, zabírá méně místa a hodí se, pokud jste aktivní nebo rádi regulujete úroveň tepla vrstvami dle libosti.

Rozhodování mezi softshellovou bundou a tvrdou skořápkovou bundou může být složité, pokud si nejste jisti, co přesně hledáte. Obě nabízí různé výhody, od pohodlí až po ochranu, tak co si vybrat? Učinit správné rozhodnutí je snadné, když pochopíte rozdíl mezi tvrdými a měkkými bundami a navíc pochopíte, pro jaký druh dobrodružství jsou všechny určeny.

Co je to tvrdá bunda?
Tvrdá skořepinová bunda je nepromokavá bunda s kapucí. Patří mezi ně větrovky, parky, nebo prošívané bombery. Někdy jsou izolované, jsou navrženy tak, aby poskytovaly lehkou, odolnou a voděodolnou prodyšnou ochranu v dešti nebo sněhu. Termín tvrdá skořepina se hodí, protože tkanina není příliš pružná, má mírně zmačkaný vzhled a zvuk a je velmi odolná. Když porovnáte tvrdou skořápku s měkkou skořápkou, poznáte rozdíl tím, že cítíte látku a posloucháte svíjející se a vrzající zvuk - bunda s tvrdou skořápkou obvykle vydává mnohem více hluku než měkká bunda.

K čemu se používají tvrdé skořepinové bundy?
Tvrdé bundy se používají k ochraně před deštěm nebo sněhem. Jsou nezbytností pro pěší turistiku, kempování, turistiku, prašanové dny nebo jakoukoli jinou aktivitu, která se může odehrávat v dešti nebo sněhu. Nejlepší skořepinové bundy (bez izolace) jsou lehčí a sbalitelnější než softshellové bundy a jsou lepší volbou, když je problém s hmotností a prostorem.

Co je to softshellová bunda?
Softshellová bunda je voděodolná, strečová, prodyšná skořepina, která nabízí ochranu před lehkým sněhem a deštěm. Některé měkké skořepiny mají voděodolnou prodyšnou technologii, ale většina je pouze vodoodpudivá. Jsou navrženy tak, aby se pohybovaly s vaším tělem a udržovaly pohodlnou tělesnou teplotu. Většina softshellových bund má měkkou podšívku nebo fleecovou podšívku, která nabízí přidané teplo.

K čemu se softshellové bundy používají?
Softshellové bundy se používají pro pružnost, teplo a prodyšnost během aktivního pohybu. Lze je použít jako izolační střední vrstvu a jsou skvělou volbou pro každodenní nošení v chladném počasí. Softshellové bundy jsou všestranné, ale často nejsou tak lehké, sbalitelné nebo nepromokavé jako tvrdé bundy.

Nemusíte se ale omezovat jen na softshell. Na pozdější jaro jsou geniální volbou například džínové bundy.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Čtvrtek 25.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes