BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Počty aut přibývají a s nimi i nehody. Víme, kde brněnští řidiči bourají nejčastěji!

29.01.2022
Aut na silnicích neustále přibývá. Plno domácností nemá jen jedno, ale hned několik, což podstatně komplikuje parkování a zvyšuje riziko nehod, zejména během špičky. Neplatí to však pro všechny dopravní úseky, některé totiž zvýšený nápor aut zvládají vcelku bez problémů. Pak jsou tu ale i ty, které jsou vůči haváriím náchylnější.
Ilustrační snímek | Foto: Pexels.com

Kde byste si měli dávat pozor?


I když v Brně bydlíte, nemusí to nutně znamenat, že jeho silnice opravdu znáte. Většina z nás se stejně pohybuje hlavně po svých klasických trasách a jen občas své vyjeté cestičky opustí. Přesto se ale vyplatí vědět, ve kterých zónách je potřeba dávat si pozor.

Nejspíš vás nepřekvapí, že většina nehodových míst se nachází v centru města - perfektním příkladem je křižovatka, kde se protínají ulice Koliště a Cejl. Jedná se o střet silnic rozdělených do několika pruhů, kudy navíc projíždějí i tramvaje - nepozornost tu pro nejednoho řidiče skončila smrtí.

Mezi poměrně komplikovaná místa brněnského centra patří i střet ulic Nádražní, Hybešova a Nové sady nebo také spoj mezi Mendlovým náměstím, Úvozem a Pekařskou ulicí. Složitá dopravní situace, která bohužel vede k nehodám, často nastává také v Žabovřeskách, konkrétně v místě, kde se protínají ulice Tábor a Pod kaštany.

Vysoká nehodovost provází také střet ulic Svatopetrská, Černovická a Hněvkovského - opět se jedná o větší a tím pádem i složitější křižovatku, přestože je řízená semafory. Pro řidiče bývají osudné oblasti sjezdů a nájezdů na dálnice a silnice pro motorová vozidla.

Jak se ale nehodám vyhnout?


Začněte především u sebe - za volant sedejte střízliví, dodržujte pravidla provozu, věnujte pouze řízení a neustále sledujte, co se děje na vozovce.

Někdy se však nehodě nevyhnete - pro takové případy se hodí mít sjednané havarijní pojištění, které se na rozdíl od povinného ručení vztahuje na škody způsobené na vašem voze. O konkrétních případech si můžete přečíst tady.

Cena havarijního pojištění se může lišit na základě stejných podmínek jako v případě povinného ručení - určují ji především parametry vozidla, věk, bydliště a nehodovost řidiče a také samotné pojišťovny.

Efektivním pomocníkem při výběru se může stát kalkulačka havarijního pojištění, která vám na základě zadaných informací vygeneruje aktuální nabídky všech spolehlivých pojišťoven. Ty pak můžete na základě ceny i dalších podstatných parametrů porovnat a vybrat takovou, která pro vás bude nejvýhodnější.

Autor: Kateřina Kubíková
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které je třeba zvážit při rozhodování o tom, která je pro vás ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...

Pronajměte si kancelářské prostory v Brně. Kde je vyhledávat?

Chcete rozšířit své podnikání? Potřebujete reprezentativní místo pro setkávání se s klientelou či obchodními partnery? Garáž vám stačit nebude. Pronaj ...

Jaké golfové vybavení je nezbytností každého golfisty?

Obliba golfu jako odpočinkového sportu neustále roste. Pokud i vy jste tomuto koníčku propadli, neobejdete se bez patřičného golfového vybavení. Úplný ...





Čtvrtek 28.3.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes