BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Odstranění tetování nemusí bolet! Nejčastější mýty a pověry, které kolují po internetu

17.01.2022
Pokud zvažujete odstranění tetování, ale na internetu jste se dočetli spoustu informací o tom, jak je to bolestivé, a že vás vyjde na skutečně hodně peněz, pak se nechte vyvést z omylu. Přinášíme vám článek, který vyvrací všechny nesmyslné fámy, jež kolují nejen na různých nevěrohodných stránkách, které chtějí pouze zvýšit svoji návštěvnost, ale také mezi lidmi, jež dané tématice vůbec nerozumí. Pojďte si přečíst, jak se zbavit nechtěné ozdoby šetrně a zdaleka ne tak draze, jak je často prezentováno.
Ilustrační snímek | Foto: Lucas Guimares / Pixabay.com

Odstranění tetování pomocí laseru


Existuje několik způsobů, jak lze tetování z těla odstranit. Zastaralou, ale stále ještě využívanou metodou je například frézování. Pokud máte sklony k masochismu, pak je tento zákrok pro vás jako stvořený; ostatním však doporučujeme spíše ošetření alexandritovým laserem. Ten tetovací barvu pod kůží rozpustí a vyplaví na povrch, kde se z ní vytvoří stroupky, jež se následně sloupnou. Jedná se o šetrný a téměř bezbolestný zákrok. Aby byl výsledek perfektní a po obrázku nebylo ani stopy, je ovšem potřeba absolvovat několik sezení, zvláště v případě středních a větších tetování.

Co vás čeká během ošetření a po něm


Před aplikací laserového paprsku je ošetřované místo potřeno speciálním znecitlivujícím gelem, který zajistí maximální komfort během zákroku. Ten trvá v závislosti na velikosti tetování hodinu a více. V případě menších obrázků vám postačí pouze jedno sezení. Následné hojení trvá přibližně jeden až dva týdny. Během této doby je potřeba dodržet následující opatření:

- Nenavštěvovat bazény, sauny a solária.
- Vyhnout se náročnějším fyzickým aktivitám (kvůli pocení).
- Chránit ošetřené místo před slunečními paprsky.

Nejběžnější fámy o zákroku


Kolem moderních metod odstraňování tetování koluje mezi lidmi mnoho fám a polopravd. Nevěřte všemu, co slyšíte a vidíte. Vždy si raději dohledejte informace na webových stránkách profesionálních salonů. Zde je několik nejčastějších mýtů:

1. Bolest - ano, zastaralé metody odstranění vytetovaných obrázků mohou být poněkud bolestivé. Naštěstí však žijeme v moderní době, technologie neustále postupují vpřed, a vy tak máte možnost podstoupit v tomto případě již prakticky bezbolestný zákrok.

2. Vysoké náklady - často se na internetu dočtete, že zbavit se tetování vás vyjde dráž než jeho pořízení. Toto může být pravda v případě, že si službu objednáte u předraženého salonu. Najde se však veliké množství podniků, kde vás procedura vyjde rozhodně levněji.

3. Roční období - bude-li vás někdo přesvědčovat o tom, že je jedno, kdy si tetování necháte ošetřit, tak ho raději neposlouchejte. Na roční době v některých případech dost záleží. Tetování exponované na viditelném odhaleném místě, jako je třeba krk, dekolt, paže, apod. přichází v letních a jarních měsících do kontaktu se slunečním zářením. To je pro hojení po zákroku nevhodné. Ošetřené místo by se slunci vůbec nemělo vystavovat. Proto v takových případech volte raději termíny na podzim nebo v zimě.

S jakými náklady počítat


Cenová relace, v níž se služba odstranění nechtěných obrázků z těla pohybuje, není zdaleka tak vysoká, jak se říká. Pokud vás někdo krmí informacemi o tom, že na zákroku proděláte kalhoty, tak tomu rozhodně nevěřte. Takový člověk buď vůbec neví, o čem mluví, nebo se vás nenápadně snaží přesvědčit, abyste si tetování nechali. Ve většině salónů se poplatky za ošetření pohybují kolem pár tisíc korun. Malá tetování, která nevyžadují více návštěv, vás vyjdou přibližně na tisíc korun. U těch velkých je to samozřejmě o něco více. Celkové částka však většinou nepřesáhne pět tisíc. Pouze v případech, kdy se odstraňuje tetování například z celých zad, musíte logicky počítat s tím, že bude potřeba více ošetření a tudíž si připravte také více peněz.

Tak to už je k moderním metodám odstraňování tetování opravdu vše. Teď už máte jasno o tom, že zákrok nemusí být vždy bolestivý. Dozvěděli jste se, jaké fámy se šíří mezi lidmi a na internetu, takže už máte přehled o tom, čemu věřit a o čem si raději dohledat informace. A nakonec jste si přečetli něco o nákladech spojených s procedurou, takže nyní už jen stačí vybrat si kliniku, kde zákrok podstoupíte.

A jak jste si nechávali odstranit tetování vy? Máte zkušenosti s frézováním nebo laserem? A jaké to bylo? Dejte nám vědět do komentářů, jsme na vaše pocity velmi zvědaví!

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na ...

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...





Sobota 20.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes