BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Letošní předsevzetí? Zářivá a zdravá pleť!

17.12.2021
Dáváte si do nového roku roku předsevzetí? A kolik z nich nakonec dotáhnete do konce? Co vyzkoušet třeba tohle: vytvořit si v průběhu jednoho roku neprůstřelnou kosmetickou rutinu a dopracovat se s ní k perfektní pleti, vlasům a nehtům? Bude vás to bavit a hravě to zvládnete; půjdeme na to totiž krok za krokem, měsíc po měsíci! Připraveni? Začínáme!
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Leden


Celý prosinec, obzvlášť jeho závěr. je pro náš zažívací systém celkem zápřah, který se dokáže negativně promítnout i do kondice pleti. Ta totiž přímo souvisí se stavem vašich střev! Zaměřte se proto tento měsíc na harmonizaci trávení. Omezte rafinovaný cukr, alkohol, ale i kávu a vezměte si k ruce vhodné doplňky stravy cílené na vnitřní očistu.

Únor


Únor bývá tím vůbec nejchladnějším měsícem v roce; tak kdy jindy ji pořádně chránit před ukrutnými mrazy? Hydratujte ji zvenčí i zevnitř. Ujistěte se, že máte mastnější vyživující krém, jenž na pleti vytvoří neprostupný štít! Extra porci vitamínů pak pleti dopřejte prostřednictvím pleťových masek.

Březen


Březen je počátkem i biologického jara pro naše tělo, proto je ideální zbavit ho všech zimních neduhů! Pusťte se do do detoxu a obnovení zdraví střevní mikroflóry! Prebiotika můžete doplnit pomocí drobných úprav jídelníčku, ale i s pomocí potravinových doplňků. Bonus? Podstatně zdravější pleť!

Duben


Taká máte aprílové počasí spojené s chmury? Je načase si zvednout náladu a něčím se rozmazlit! Pořiďte si novou masážní pomůcku. Pohladí i na duši!

Květen


Okolní příroda hraje všemi barvami, tak proč s ní nedržet krok? Pokud máte ve své dekorativní kosmetice nějaké nedostatky, zaměřte se tento měsíc na jejich nápravu. Zainvestujte do velké paletky očních stínů, tvářenky nebo sytě rudé rtěnky, která vás v okamžiku promění v opravdovou femme fatale. Vybírejte ty nejlepší kousky luxusní přírodní kosmetiky - stanou se věrnými společníky i po zbytek roku!

Červen


To, že se do toho slunce umí pořádně opřít, jste již určitě pocítili. Váš denní krém by bezpodmínečně měl obsahovat právě SPF ochranné prvky, ale možná ani to není v těch nejteplejších dnech dostatečné. Jste vybavení skutečně účinnými opalovacími krémy? Ještě to stíháte!

Červenec


Prázdniny a dovolené jsou v plném proudu. Ať už je trávíte u moře, na horách nebo jen na chatě, slunečním paprskům neutečete. Polaskejte pokožku výživnou kúrou po opalování a hydratačními tělovými mléky.

Srpen


Udržte vlasy v kondici! V letních měsících je oslabuje UV záření, chlór nebo mořská voda, která vlasy umí pořádně potrápit. Vraťte jim lesk a vitalu pomocí vitamínů obsažených v maskách a oleji. Zkuste také ochranné spreje - přijdou vhod jak při procházkách v rozpáleném městě, tak u bazénu!

Září


Sychravé větrné počasí se hlásí o slovo a spolu s ním i suchá pleť. Buďte připraveni ji hloubkově hydratovat! Vsaďte na ty nejkoncentrovanější společníky - hydratační a vyživující séra a oleje, které pleti vrátí přirozenou glow!

Říjen


S příchodem mrazivějšího počasí klepou na dveře i nachlazení a virová onemocnění. Ta si na vás nepřijdou, zaměříte-li se na posílení obranyschopnosti. Co nezvládne vitamíny nabitá strava nebo otužování, doplní potravinové doplňky. Zařaďte je do každodenního režimu!

Listopad


Dny se zkracují a na vás padá melancholie? Vytvořte si domácí lázeň, ve které můžete relaxovat a uvolnit tělo i mysl! Kromě koupele si účinků aromaterapie můžete užívat i kdykoliv během dne - stačí mít po ruce praktické multifunkční oleje, které vám mohou sloužit místo parfému.

Prosinec


O pleť a vlasy je postaráno, zbývá jediné - vytáhnout drápky! Perfektní manikúra je stylovou tečkou a detailem, který dá všem najevo, že péči o sebe máte v malíčku. Vyživujícím krémem zvláčněte mrazem popraskané ruce a nadělte si pod stromeček perfektně upravené nehty. Schválně, po jaké barvě sáhnete?

Jak jste na tom s předsevzetími vy? Dáváte si je? A dodržujete je?

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Čtvrtek 25.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes