BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Bez kompresoru ani zvedáku se neobejde žádný pneuservis

16.12.2021
Pneuservisy se při výběru svého vybavení musí zaměřit především na dva typy vybavení, tím prvním jsou kompresory, které poskytují stlačený vzduch pro nafukování pneumatik, druhým potom zvedáky. Ani bez nich by to v pneuservisu moc dobře nefungovalo. Z jakých zařízení tak mohou majitelé pneuservisů vybírat?
Ilustrační snímek | Zdroj: Olga Stabredova / Shutterstock.com

Kompresory pro pneuservisy


Bez kompresoru se neobejde ani leckterý kutil nebo majitel zahrady, natož potom pneuservis. Obecně rozlišujeme dva typy kompresorů. Tím prvním jsou kompresory pístové, druhým potom kompresory šroubové. U pístových kompresorů je tlak generován prostřednictvím pohybu pístu, u těch šroubových je potom vzduch stlačován mezi zuby šroubů.

Právě šroubové kompresory jsou schopné dosahovat vyšších tlaků, a protože u nich nedochází k vytváření rázů jako pístových kompresorů, jsou ideální pro provozy, kde je třeba dodávat tlakový vzduch s konstantními parametry, bez rázů.

Šroubové kompresory mohou pracovat kontinuálně, jsou poměrně tiché a díky absenci pohyblivých částí má nižší poruchovost a snadnější údržbu. Při zařizování pneuservisu je důležité dívat se na technické parametry jednotlivých kompresorů. Vždy nás bude samozřejmě zajímat především výkon kompresoru.

Pneuservisy mají samozřejmě jiné požadavky na kompresor než člověk, který shání do garáže tlakové zařízení, kterým by nafukoval dětem míč a lehátko. S tím souvisí i to, že kromě výkonných zařízení by měly pneuservisy kvůli vysoké zátěži vybírat i zařízení, která jsou vyrobena z kvalitních materiálů a jejich konstrukce je též kvalitní s dlouhou životností.

Zvedáky pro pneuservis


Pneuservisy logicky potřebují auta zvedat, aby se mechanici dostali ke kolům, která budou měnit. Zvedáky v servisech jsou buď sloupové, anebo nůžkové. Sloupové zvedáky mohou být jednosloupové, dvousloupové nebo čtyřsloupové a důležitá je u nich nosnost, případně maximální výška zdvihu.

I nůžkové zvedáky lze v menším pneuservisu využít, je ale třeba mít na paměti, že zvedák musí být toho typu, který využívá zvedání za práh. Nůžkové zvedáky zvedající auto za kola, nelze v pneuservisech z logického důvodu využít.

Při vybavení pneuservisu rozhodně nemá smysl rozhodovat se primárně podle ceny, kvalita je v tomto případě až příliš důležitá na to, aby se na ní šetřilo.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Módní triky, díky kterým i ten nejjednodušší vzhled získá eleganci a šmrnc

Elegance a šmrnc jsou vlastnosti, které každá žena chce vyjádřit prostřednictvím svého oděvu. Bez ohledu na příležitost, každý vzhled může být proměněn v něco výjimečného, přičemž si zachová jednoduchost a klasiku. Někdy stačí pár jednoduchých ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...





Pátek 26.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes