BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Na co se vám mohou hodit magnety?

03.07.2021
Silné neodymové magnety jsou součástí mnoha strojů, přístrojů, zařízení. Výrobci je používají v automobilech i každodenních pomůckách, bytovém vybavení, dárkových boxech, diářích, aktovkách, nábytku, prostě všude možně okolo vás. Magnetická síla je zdarma. Využijte ji ve své domácnosti nebo pracovně ještě více. Zkuste pár tipů.
Foto: Magnetik.cz

Magnetická barva - skrytá magnetická nástěnka


Šedočerná magnetická barva ve skutečnosti magnetem není. Ale díky obsahu malých částeček železa ji můžete natřít třeba na stěnu. Pokud nátěr zopakujete alespoň třikrát, silné neodymové magnety pak na takové stěně budou držet.

Výhodou magnetické barvy je, že se dá přetřít běžnou malířskou barvou a skrýt ji jako okolní malbu. K běžně vypadající stěně potom pomocí magnetů přicvaknete fotky z dovolené, obrázky dětí, pohlednice, sběratelské karty, menší a lehčí dekorace nebo magnetky.

Magnetické háčky - malé, ale velice silné


Magnetický háček je fajn zlepšovák do každé domácnosti i pracovny. "Cvak" a během sekundy drží na jakémkoliv feromagnetickém povrchu - na ledničce, boku mikrovlnky, pračky, na trubkách topení, pokud nejsou z mědi. Magnetické háčky nacvaknete také k magnetické či plechové tabuli, k ocelovým nosníkům a profilům, na plechová dvířka skříněk.

Co na háčky zavěsit? Cokoliv vás napadne - utěrky, kuchyňské náčiní, ručníky, květiny, dekorace, sáčky, světelné řetězy.

Magnety s otvorem - vyrobte si magnetické zavírání


Magnety s otvorem na šroub mívají kruhový nebo kvádrový tvar a uprostřed otvor k přišroubování. Pomocí vrutu je upevníte k nábytku, ale i na dárkové boxy a dózy. Jako protikus se hodí ocelové podložky.

Neodymové nábytkové magnety udrží dvířka pevně zavřená. Jsou vhodné také na výrobu držáků nářadí v dílně nebo skrytých schránek na klíče. Existují i magnetické úchyty, které jsou zapouzdřené v ocelovém pouzdře a jsou odolnější.

Kotoučové a kvádrové magnety


Magnetické kvádry a kotouče můžete přilepit univerzálním lepidlem, třeba pomocí lepidla UHU Max Repair. Kam je nalepit? Zkuste to na spodní stranu poličky. Potom k ní zespodu snadno přicvaknete plechové krabičky na čaj, dózy na koření, bylinky, kávu. Ušetříte si tak místo na poličce. Podívejte se na návod, jak si magnetickou poličku vyrobit.



Magnetky na ledničku za pár minut - skvělý dárek pro přátele


Cestujete? Vytvořte si po návratu z cest svoje vlastní foto magnetky na ledničku. Je to zároveň parádní dárek pro rodinu a přátele. Dobře se na to hodí magnetická fólie, kterou snadno nastříháte nůžkami nebo nařežete zalamovacím nožem podle potřeby.

Vyzkoušejte návod na výrobu vlastních magnetek na blogu Magnetik.cz, kde najdete mnoho dalších nápadů a tipů k využití magnetické síly.

Ať vám magnety dobře slouží!

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na ...

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...





Sobota 20.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes