BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Poradna zaměřená na těhotenství, porod a péči o miminka funguje i v době koronavirové

11.02.2021
Těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy, které však doprovází různé otázky. Především prvorodičky mají velké obavy z toho, jak se dokážou o malé stvoření postarat. Stejně tak často přemýšlí nad porodem i kojení. Právě pro takové ženy jsou vhodné poradny a kurzy. I v současné koronavirové situaci se kurzy pořádají, ale online.
Ilustrační snímek | Zdroj: facebook.com/agenturavetrnik
Vzhledem k pandemii onemocnění COVID-19 se přesunuly veškeré kurzy do internetového prostředí. Stačí mít tedy mobilní zařízení anebo počítač, připojení k internetu a můžete se těšit na cvičení pro těhotné i na přednášky o kojení, porodu a podobně. Stačí se podívat do nabídky agentury Větrník Brno, která pořádá dlouhodobé kurzy předporodní přípravy, v rámci nichž jsou připraveny i pohybové a relaxační aktivity.

Co všechno chtějí vědět těhotné ženy?


První těhotenství je pro mnohé ženy jedna velká neznámá, přitom se nemusíte ničeho bát, protože máte devět měsíců na přípravu. Porodem začíná další etapa života, která je sice nádherná, ale zároveň i náročná.

Samotné tělo dostává během těhotenství poměrně zabrat, a proto je potřeba se naučit například správné držení těla a nacvičit hluboké břišní dýchání. Právě na takovou oblast jsou zaměřené kurzy komplexně připravující na porod a mateřství. Mimo jiné se seznámíte se změnami v těhotenství, nacvičíte vhodné techniky posilování svalů pánevního dna a dozvíte se, jaká vyšetření vás v následujících měsících čekají a spoustu dalších užitečných informací.

V neposlední řadě se naučíte odlišovat poslíčky od skutečných kontrakcí. V rámci kurzu pro těhotné se připravíte i na dobu poporodní a šestinedělí, které je nejen pro tělo, ale především i pro psychiku náročné.

Ideální je mít při ruce porodní asistentku. Po porodu se vám bude plně věnovat, ovšem nápomocná je vám i v době těhotenství.

Kurzy pro maminky a miminka


Přijdou si na své dokonce i maminky s novorozenci. S příchodem miminka totiž vyplují na povrch další nejasnosti. Zároveň je dobré věnovat se společné činnosti, například můžete s dětmi cvičit (babyjóga). Kurzy pro maminky a miminka jsou různorodé.

Laktační poradenství


Kojení je boj. Potvrdí vám to snad každá žena po porodu. Důležité však je tento boj nevzdávat. Jestliže se vám nedaří kojit správnou technikou a nemáte ponětí, co děláte špatně, obraťte se na laktační poradkyni. Stejně jako porodní asistentky, tak i laktační poradkyně v době koronavirové chodí ke svým klientkám domů.

Paní Mirka Tomická z Agentury Větrník je porodní asistentkou a laktační poradkyní v jednom, její návštěva zahrnuje nejen poradenství ohledně kojení, ale také kontrolu psychického stavu, zavinování dělohy, kontrolu porodního poranění, distázy či poradenství v případě inkontinence.

Dále Vám je schopna pomoci s péčí po ambulantním porodu, s odběrem krve z patičky nebo holisticky ošetřit jizvy po císařském řezu. Dobré je také vědět, že téměř všechny pojišťovny přispívají na laktační poradenství.

Veškeré tyto služby Vám zajistí Agentura Větrník


Větrník byl založen před více než dvaceti lety s cílem vytvořit pro budoucí i stávající maminky místo, kde by se cítily dobře a našly zde odpovědi na své otázky ohledně těhotenství, porodu a péči o miminka.

Mirka Tomická spolu s fyzioterapeutkami a lektorkami Babyjógy se těší, až vás znovu uvítají v prostorách Agentury Větrník.
Autor: Pl.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na ...

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...





Pátek 19.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes