BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Změna práce: Jaké rekvalifikační kurzy najdeme v Brně?

20.10.2020
Potkala vás také ta nepříjemná situace, a sice výpověď z vašeho stálého zaměstnání. Nevěšte hlavu, taková situace sice není příjemná, ale nejedná se ani konec světa. Navíc v dalších měsících se propouštění vlivem nestabilní ekonomiky dá očekávat u velkého počtu lidí. Jak si najít rychle novou práci? Zkuste zvýšit své šance na uplatnění pomocí rekvalifikačního kurzu v Brně.
Ilustrační snímek | Foto: unsplash.com

Změna práce v dnešní době není nic neobvyklého


Kdybychom odhlédli od současné situace, která do příštích měsíců neslibuje zrovna stabilitu na pracovním trhu, dozvěděli bychom se, že i za normální situace není změna práce nic neobvyklého. Lidé totiž mění práci průměrně jednou za dva roky až pět let. Většinou za to může lepší pracovní nabídka, stereotypní náplň práce nebo růst v kariérním žebříčku firmy.

Lidé, kteří tráví ve stejném zaměstnání desítky let, také velmi často riskují tzv. syndrom vyhoření. Z tohoto hlediska je pak změna práce jednou za pár let zcela přirozenou a žádoucí prevencí proti tomuto syndromu.

V neposlední řadě také lidé samozřejmě mění pracovní pozici z důvodu výpovědi od zaměstnavatele. Důvodů, proč jsou vedoucí nuceni dávat svým zaměstnancům výpověď, může být hned několik:
- neplnění pracovní náplně
- ekonomická krize
- porušení řádu firmy
- snižování kapacity
- zánik firmy

Jaké rekvalifikační kurzy najdeme v Brně?


Jak se tedy znovu dostat do pracovního procesu, pokud vás tato situace potkala. Zkuste absolvovat rekvalifikační kurz v Brně a změnit nebo rozšířit svoji kvalifikaci. Z jakých kurzů si můžete vybírat? Pojďme se podívat na některé z nich.

Daňový specialista
Pokud vás zajímá daňová problematika a chcete se stát expertem na daně, mohl by vás určitě zajímat rekvalifikační kurz Daňový specialista od vzdělávací společnosti Orange Academy.

Úspěšný absolvent je připraven na výkon zaměstnání v oboru účetnictví a daní. Získáte osvědčení o absolvování kurzu, které je platné po celé republice a to neomezeně. Kurz je určen pro začátečníky, ale i pokročilé, kteří si chtějí například rozšířit vzdělání v oblasti účetnictví.

Účetnictví a daňová evidence
Rekvalifikační kurz Účetnictví a daňová evidence spojuje to nejlepší z obou oborů, které spolu úzce souvisí. Je určen především pro úplné začátečníky, kteří chtějí získat vhled do problematiky účetnictví komplexně a efektivně. Ale i pokročilí si zde najdou to své a upevní si znalosti nebo osvěží novinky z oboru.

Po absolvování kurzu jste schopni začít vést účetnictví malých a středních firem a dále se zdokonalovat v tomto oboru.

Rekvalifikační kurzy účetnictví jsou velmi oblíbené především pro nízkou hodinovou kapacitu, ale také pro jistotu zaměstnání, kterou vám přinesou. Také se jedná o práci, kterou lze vykonávat na poloviční úvazek, což se hodí třeba maminkám na mateřské.

Personalistika
Obor personalistika se stal velmi oblíbeným především v posledních letech. Jedná se dokonce o druhý nejžádanější obor na trhu práce. Pokud máte rádi práci s lidmi a disponujete dobrými organizačními i komunikačními schopnostmi, je personalistika tou pravou volbou pro vás.

Rekvalifikační kurz personalistiky nabízí informace především pro úplné začátečníky, kteří chtějí rozjet kariéru v rychle rostoucím oboru. Firmy budou potřebovat nabírat mnoho zaměstnanců a na to budou potřebovat dobré personalisty.

Online marketing
Marketing zažívá za posledních několik let opravdový boom. Tento moderní obor navíc nabízí různorodou a zajímavou pracovní náplň, která baví jak extroverty, tak introverty. Každý si v něm najde to správné odvětví pro něj.

Široký a komplexní vhled do oboru získáte pomocí rekvalifikačního kurzu online marketingu. Staňte se markeťákem některé z místních firem, nebo se začněte živit na vlastní pěst jako freelancer. Online marketing nabízí oboje a mnoho dalšího.

Na kurzu se budete moct opřít o komplexní učebnici marketingu, ale také o podporu ve formě e-learningu nebo konzultací zdarma.

Sekretář/ka, asistent/ka
Velké firmy a další zaměstnavatelé velmi často potřebují ke své práci pohotové asistentky. Často by bez nich celý systém přinejmenším zamrzl. Znalosti v oblasti administrativy a legislativy vás naučí na kurzu asistent/ka, sekretář/ka.

Dále se při rekvalifikaci naučíte správné firemní komunikaci nebo společenské chování, které se hodí pro byznys schůzky apod.

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky a rozhodně neplatí, že by se jej zúčastňovaly pouze ženy. Na kurzu se naučíte mimo jiné psát všemi deseti na počítači, což se v dnešní době považuje za velmi důležitou dovednost.

Slovo závěrem


Rekvalifikace vám pomůže najít novou pracovní příležitost v Brně a zvýšit své šance na trhu práce. Z průzkumů vychází, že většina absolventů rekvalifikačních kurzů našla nové zaměstnání dříve než za rok od zakončení. Dá se předpokládat, že ve většině případů se jednalo o podstatně kratší dobu. Tak neváhejte a zajistěte si lepší budoucnost pomocí vzdělání.

Autor: Daniela Adamová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na ...

Proč zrovna zlato?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! ...

Venkovní nebo vnitřní žaluzie? Výhody a nevýhody

Při výběru žaluzií pro vaše okna se můžete setkat s dilematem: venkovní nebo vnitřní žaluzie? Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, které ...

Disponujete velkou zahradou? A co tak její část věnovat dětem?

Říká se, že kdo si hraje nezlobí. Na malé děti to platí dvojnásob. Proto, pokud většinu času tráví doma, je na místě je nějak zabavit. Ideálně tak, ab ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...





Pátek 19.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes