BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Ženy a muži - Přednáška / Brno

Kdy:
Čtvrtek 26.11.2020 od 20:30 hod
Kde:
Univerzitní Kino Scala, Moravské náměstí 3, Brno
Sdílet:

Ženy jsou z Venuše a muži z Marsu, říka se, když dochází k nedorozuměním mezi pohlavími. Proč nám to spolu nejde? Co máme udělat, abychom spolu vycházeli co nejlépe? To jsou časté otázky žen i mužů.
Příčin je řada a mnohým se lze vyhnout předem. Blíže nám je přiblíží přednáška předního neuropatologa a spisovatele Františka Koukolíka.
Proč vlastně existují dvě pohlaví a jak se vyvinula? Největším a nejvýkonnějším sexuálním orgánem je mozek a diferencované ženské a mužské mozky se odlišují evolučně, tedy geneticky. Rozdíly mezi ženskými a mužskými mozky se projevují jak ve stavbě, tak ve funkci. Současně genderové rozdíly jsou kulturně podmíněné rozdíly. Jak se tedy neurobiologické a genderové rozdíly projevují ve vývojových fázích života, paměti, citovém životě, empatii, v sexuálním a sociálním chování? Zjistíme již brzy!
Po přednášce je připravená diskuse.

MUDr. František Koukolík, DrSc je známý český neuropatolog, publicista, autor knížek Mocenská posedlost, Vzpoura deprivantů a mnoha dalších, který se posledních 40 let zabývá vztahem mozku a chování. Vydal větší počet knih pro veřejnost. Jeho činnost byla oceněna řadou vyznamenání, kromě jiného také pojmenováním planetky 1197 RK Koukolík.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



35,258054733276