BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

15. ročník Mistrovství ČR v řezu révy vinné - Memoriál Jana Hajdy / Sedlec

Kdy:
Pátek 22.02.2019 od 08:00 hod
Kde:
Zemědělské družstvo , Sedlec u Mikulova
Pořadatel:
Sdílet:

V pátek 22. února 2019 se uskuteční již 15. ročník odborné soutěže v řezu révy vinné. Vinařské klání tentokrát hostí Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova. Tradiční akci pořádá Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby.
Nejvýznamnější vinohradnická událost roku nabízí vinařům stejně jako v předchozích letech příležitost předvést odborné porotě svoji zručnost při řezání révy vinné. Nejlepší řezači zde musí ukázat své umění a praktické zkušenosti. Porota následně posuzuje kvalitu a čistotu řezu. Rychlost v tomto případě není rozhodujícím, ale pouze doplňkovým kritériem.
Soutěžit se opět bude ve dvou kategoriích JUNIOR (žáci a studenti odborných škol a mládež do 21 let včetně) a ELITE (soutěžící starší 21 let). Ve speciální soutěžní kategorii potom budou zvlášť oceněny za své výkony i soutěžící ženy.
V areálu vinařství bude v průběhu celého dne připravený pro vinaře i diváky doprovodný program, jehož součástí bude i prezentace techniky a produktů pro vinaře.

Soutěž vznikla v roce 1993 jako neformální setkání vinařů. Postupně se z amatérské akce stala seriózní a vyhledávaná celostátní soutěž nejlepších řezáčů révy vinné, která má dobrý zvuk jak mezi vinaři, tak i odborníky z oboru vinohradnictví.
Registrovat se můžete již nyní na marketing@vinarskepotreby.cz.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,134981155396