BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Brno a jižní Morava

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Brno a jižní Morava Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Brno a jižní Morava |

Muž zaplatil nové parkovací oprávnění, i tak mu přišly pokuty. Zasáhl ombudsman

25. 4. 2024 | Brněnský senior dostal od města automaticky vygenerovaný mail s upozorněním, že mu končí platnost parkovacího oprávnění. Zopakoval tak platbu z předchozího roku a vše považoval za vyřízené. Přesto mu začaly chodit pokuty za parkování. Pomohl mu až ombudsman.

Kometa si vybrala náhradu za Furcha, čeká na Stezkův návrat ze zámoří

25. 4. 2024 | Náhradu za končícího Dominika Furcha, který má údajně namířeno do Mladé Boleslavi, si vedení hokejové Komety Brno vyhlédlo v zámoří. Novou jedničkou mezi brněnskými tyčemi by se měl stát Aleš Stezka, jemuž dobíhá roční nováčkovský kontrakt se Seattlem a sezonu strávil v AHL. Debutu v NHL se nedočkal.

Novým majitelem Zbrojovky Brno se stal hokejový boss Libor Zábranský

25. 4. 2024 | Majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, šéf hokejové Komety. V tiskovém prohlášení to oznámily oba kluby. Ve Zbrojovce přebírá 80 procent akcií, finalizaci této akvizice aktuálně dotahují právníci. Pozice stávajícího majitele Václava Bartoňka je nyní nečitelná, v klubu si prozatím nechává menší podíl.

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. 4. 2024 | Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a kraje za pronájem dráhy za nakonec zrušenou Velkou cenu České republiky silničních motocyklů v roce 2021. Krajský soud v Brně ve čtvrtek žalobu zamítl.

OBRAZEM: Na D1 u Brna se pracuje i v noci, práce skončí o dva měsíce dřív

25. 4. 2024 | Na rozšíření dálnice D1 na šest pruhů se v nejvytíženějším úseku u Brna mezi sjezdy na hlavní tahy na Bratislavu a Vídeň pracuje nejen ve dne, ale i v noci. Na středeční noční inspekci ministr dopravy Martin Kupka (ODS) oznámil, že práce skončí o dva měsíce dříve, tedy v dubnu příštího roku. Omezení však potrvá, protože se bude opravovat křížení dálnic D1 a D2.

Přítelkyni polil hořlavinou a zapálil. Muž dostal za vraždu sedmnáct let

25. 4. 2024 | Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na Brněnsku. Osmašedesátiletý Josef Nečas podle obžaloby doma přikryl ženu textiliemi, které polil hořlavinou a zapálil. Muž se cítí nevinen, ale tvrdí, že si nepamatuje, co se stalo. Rozhodnutí není pravomocné, obhájce si ponechal lhůtu pro možné odvolání.

Nebezpečný precedens, bojí se v zeleném vnitrobloku chystaného „domu v parku“

25. 4. 2024 | Řadu let se obyvatelé brněnského vnitrobloku „přetahovali“ s developerem kvůli jeho plánu na výstavbu dvou bytových domů s až sedmi podlažími. Po složitém boji, který zahrnoval i soudní tahanice, si mohli místní oddechnout, protože firma Komfort od záměru ustoupila. Ukázalo se však, že úleva byla pouze dočasná. Kvůli aktuálnímu projektu jiného stavebníka se obyvatelé znovu staví na odpor.

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. 4. 2024 | Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za korupci. Podle soudu pomáhal známým s daňovými podvody, za což přijímal různé dárky. Případ se vleče dlouhých jedenáct let.

Muž dohnal a zaklekl zloděje. Strach jsem neměl, jsem takto nastavený, říká

24. 4. 2024 | Zrovna se autem vracel domů, když na brněnské tramvajové zastávce spatřil starší paní, jak se přetahuje o kabelku s mladým mužem, který vzápětí začal utíkat. Pětatřicetiletý Martin se u napadené ženy ujistil, že jde skutečně o krádež, a začal zloděje pronásledovat. Když jej dostihl, sám ho znehybnil a zavolal policii.

Sigma má nabídku od Američanů, investor naznačil zájem jen o menšinový podíl

24. 4. 2024 | Prasečí hlavy a další tvrdé vzkazy nespokojených fanoušků mírnili funkcionáři fotbalové Sigmy Olomouc přísliby jednání s novým investorem. Představy některých příznivců, že klub čeká lepší budoucnost pod novým hlavním majitelem, však nabídka americké společnosti Blue Crow Sports Group zřejmě zhatí. Ředitel investora Jeff Luhnow totiž pro iDNES.cz naznačil, že nabídka cílí pouze na minoritní podíl.

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. 4. 2024 | Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých fotovoltaických elektráren v Zašové na Vsetínsku neoprávněně, tvrdila obžaloba. Celkem šest lidí se podle ní podílelo na podvodu s dokumenty dokládajícími dokončení elektrárny v roce 2010. Vrácení peněz požadoval i český stát. Soud však všechny obviněné zprostil viny.

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. 4. 2024 | Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě otřásl celým Českem. Policisté případ vyšetřovali jako dvojnásobnou vraždu a sebevraždu, vzhledem ke smrti podezřelé jej však odložili. Žena po sobě zanechala dopis na rozloučenou, jeho obsah policisté nesdělili.

Brno spěchá s tramvají na Kamechy, další nové trati zatím zůstávají u ledu

24. 4. 2024 | Na brněnském sídlišti Kamechy se už za tři měsíce objeví první dělníci a začnou připravovat koridor k nové tramvajové trase. Místním obyvatelům se však plán nelíbí – obávají se zvýšeného hluku, nestability obřího sídliště i úbytku zeleně. Vyburcovalo je to k sepsání petice proti plánované trati, to však bude zřejmě to jediné, co s projektem zmůžou. Politici na jejich stížnosti neslyší.

Ideální teplotu má pivo ve chvíli, kdy z něj má člověk zážitek, říká Svatopluk Vrzala

24. 4. 2024 | Stačí mu jeden pohled na načepované pivo a hned ví, zda je kvalitní. Však už je v oboru nějaký ten pátek. Pivovarnictví vystudoval na vysoké škole chemicko-technologické. V roce 1995, hned po dokončení studií, nastoupil do pivovaru Starobrno. Tady si vyzkoušel většinu funkcí. Od základních, až po ty manažerské. Nyní je Svatopluk Vrzala quality master. Jeho úkolem je školit hospodské a dělat z nich Umělce Škopku. ...

Trolejbus se zastavil na rušné křižovatce v Brně. Roztlačili ho cestující

23. 4. 2024 | Nevšední zážitek mají za sebou cestující z brněnské trolejbusové linky z centra města do Slatiny. Na jedné z nejrušnějších křižovatek jihomoravské metropole se s nimi trolejbus zastavil, a aby mohl pokračovat dál, museli ho vlastnoručně roztlačit. Událost vzbudila pozornost i proto, že pasažéři z vozu vystoupili ve vozovce, kde se to nesmí.

Zchátralou vilu Brno místo privatizace přemění na muzeum židovské kultury

23. 4. 2024 | Před pár týdny se v Brně otevřela návštěvníkům zrekonstruovaná Arnoldova vila, jež sousedí s mnohem známější vilou Tugendhat. Nyní se město hodlá pustit do rekonstrukce dalšího historického domu, tentokrát z roku 1932, vybudovaného pro židovskou rodinu Wittal v Masarykově čtvrti. Ve spolupráci s Židovskou obcí Brno v něm vznikne centrum židovské kultury.

Série 301 výher, kdo další to má? Nikdo. USK Praha drží mnoho rekordů

23. 4. 2024 | Série 301 ligových vítězství v podání basketbalistek ZVVZ USK Praha, kterou v pondělním druhém finále ukončily Žabiny Brno, je unikátní nejen v domácím, ale i ve světovém sportu. Šňůra trvala téměř 11 let, v dubnu 2013 USK podlehl rovněž Brňankám.

Pokladní s brýlemi z pornofilmu v „nehobbyčejné“ knize. Pokřtí ji Čtvrtníček

23. 4. 2024 | Před pár dny uplynulo pětadvacet let od smrti výjimečného moravského básníka Karla Křepelky. Bohémský tvůrce to za normalizace neměl vůbec lehké, vykonával z drtivé většiny pouze manuální povolání a jeho svobodomyslná nátura v tehdejším režimu pravidelně narážela. Z jeho dětí na sebe nyní upozornil syn Mikuláš Křepelka.

Plodiny ničí nejen mráz. Brzké teplo vylákalo škůdce, narodí se víc generací

23. 4. 2024 | Dopady „zblázněného“ počasí neberou konce. Rekordně brzy vyrazily do polí, keřů či zahrádek housenky, mšice a další havěť. Prudké ochlazení posledních dní je už zpátky nezažene.

Za odměnu na karaoke! Jako vyhrát celou ligu, slavilo se v Žabinách

22. 4. 2024 | Hráčky na palubovce měly na tvářích slzy dojetí, fanoušci nevěřící výrazy plné šoku a euforie. Hala basketbalistek Žabin propukla v nelíčený jásot, když domácí tým ve druhém zápase ligového finále porazil USK Praha 71:69, navíc po strhujícím obratu v závěrečné čtvrtině. „Tohle se stane jednou za život,“ vyhrkla v euforii opora brněnského celku Petra Záplatová.



Zpravodajství BrněnskoDnes.cz

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu ...

Ovzduší v Brně se zlepšuje navzdory narůstající zátěži z dopravy, zjistili vědci z Masarykovy univerzity

Přestože se kvalita ovzduší v Brně a Jihomoravském kraji díky fungujícím opatřením dlouhodobě zlepšuje, k limitům stanoveným Světovou zdravotnickou or ...

Od soboty 27. dubna čeká MHD v Brně řada změn, většinou jsou příjemné

Tramvají opět až do Obřan, retro vozy na běžných linkách nebo provoz cyklobusů. Změny v provozu městské hromadné dopravy v Brně od 27. dubna cestující ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...



Čtvrtek 25.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes