BrněnskoDnes.cz
BrněnskoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Brněnský deník - zprávy

Z regionu

Brněnský deník - zprávy Zdroj: Brněnský deník - zprávy |

Obce bojují s úbytkem obyvatel. Podporujeme bydlení a podnikání, tvrdí Grolich

18. 4. 2024 | Rozdíl mezi ekonomicky prosperujícím Brnem a regiony, odkud lidé odchází, se zvětšuje. Představitelé kraje se snaží hledat cesty, jak obyvatele v ekonomicky znevýhodněných oblastech udržet. „Vyhlásili jsme dotační program na podporu bydlení a také podnikání. Starostové mohou třeba zasíťovat pozemky, demolovat staré nemovitosti nebo budovat nové za účelem bydlení nebo podnikání. Zatím byl zájem hlavně o bydlení, proto jsme rozvolnili podmínky u programu pro podnikání," řekl na čtvrteční akci Setk ...

Několik let u Brna týral partnerku. Odvolací soud muži původní trest snížil

18. 4. 2024 | Nejdříve se opil, pak svou partnerku psychicky i fyzicky napadal. Týrání se dopouštěl několik let. Okresní soud Brno-venkov muži udělil trest tří a půl roku vězení s podmíněným odkladem na pět let. Součástí byla i léčba závislosti na alkoholu a psychologické poradenství pro lidi, kteří se dopouštějí domácího násilí. Krajský soud v Brně ve čtvrtek trest snížil.

FOTO: Nový Dornych v Brně s luxusním hotelem. Podívejte, jak bude vypadat uvnitř

18. 4. 2024 | Přepychové ubytování najdou v budoucnu na novém Dornychu lidé, kteří zavítají do Brna. Projekt Dornych, který v příštích letech nahradí staré obchodní centrum a bývalý Prior, obsáhne lifestylový hotel NYX Hotel Brno by Leonardo Hotels. Po pražské pobočce se tak ubytovací zařízení stane teprve druhým svého druhu v Česku.

Sto let křídel nad Medlánkami. Výstava ukazuje kus kluzáku i kořistní kukly

18. 4. 2024 | Na strojích vlastní divoké konstrukce se vydávali k obloze první nadšenci z Aeroklubu v brněnských Medlánkách. V letošním roce uplyne už sto let od oficiálního začátku tamního leteckého provozu. Jubileum této události připomíná výstava v Technickém muzeu v Brně nazvaná Sto let křídel nad Medlánkami.

Uzavírka skončila. Pisárecký tunel v Brně je opět v provozu

18. 4. 2024 | Technická závada uzavřela krátce před polednem Pisárecký tunel v Brně. Policie na místě řídili provoz a z kolony nechávali odjet osobní automobily. Tunel už je opět v provozu v obou směrech.

Prohřešek obchodu v Brně. V Černovicích prodával plesnivé sýry, podívejte se

18. 4. 2024 | /FOTO/ Sýry, které mohly být pro zdraví nakupujících nebezpečné, prodával brněnský Albert v Cornovově ulici. Informovali o tom kontroloři ze Státní potravinářské inspekce na svém webu Potraviny na pranýři.

Další krok k novému nádraží pro Brno. Smění pozemky, kudy povede Opuštěná ulice

18. 4. 2024 | Na směnu pozemků se chystá město Brno. To chce se společností Shell Czech Republic vyměnit pozemky za plochy v Bohunicích a Štýřicích. Ty jsou totiž důležité pro budování nového hlavního nádraží.

Modernizace nádraží v Králově Poli přehledně: milníky i omezení pro cestující

18. 4. 2024 | /INFOGRAFIKA/ Nová dvoupatrová prosklená nádražní budova, přestavba kolejiště i nová nástupiště s moderním zastřešením. Úplná proměna čeká v příštích měsících druhé nejfrekventovanější brněnské vlakové nádraží v Králově Poli. Stavbaři už na místě několik měsíců pracují.

Protest Greenpeace před Ikea v Brně. Vadí jim židle a postele z karpatských lesů

17. 4. 2024 | Před brněnskou prodejnou švédské firmy s nábytkem Ikea ve středu odpoledne upozornili aktivisté z Greenpeace na kácení starých lesů v rumunských Karpatech. Z těch podle Greenpeace těží dřevo firmy, které jej následně dodávají právě do Ikey. Ze starých stromů má pocházet například židle Ingolf, postele Singlar či schůdky Bekvam.

Světový den zdraví v Brně: lidé si změří krevní tlak, dojde i na první pomoc

17. 4. 2024 | I letos se stane Obchodní centrum Olympia dějištěm Světového dne zdraví. Letošní ročník připadá na třetí dubnový víkend. Návštěvníci si na jednotlivých stanovištích ověří, jaký mají přístup ke zdravému životnímu stylu a zda patří do rizikové skupiny pro vznik diabetu či dalších civilizačních chorob.

Tišnovsko ráno sevře mráz. V noci na čtvrtek hrozí i tři stupně pod nulou

17. 4. 2024 | Meteorologové vydali výstrahu před mrazy pro část Jihomoravského kraje. Teploty budou v noci na čtvrtek klesat na nulu až minus tři stupně. Obavy mají především pěstitelé a zahrádkáři.

Létala na ně dlažba, zápalné lahve. Duhový průvod Pride v Brně bude s ochrankou

17. 4. 2024 | /VIDEO/ Do brněnských ulic se letos vrátí duhový průvod Pride na podporu sexuálních menšin. Naposledy se ve městě konal před čtrnácti lety, kdy se jej snažilo narušit asi sto padesát neonacistů. Ti mimo jiné házeli po účastnících průvodu vajíčka a dlažební kostky a pokusili se spálit duhovou vlajku. Ještě vyhrocenější byl průvod v roce 2008, kdy neonacisté útočili slzným plynem, pěstmi i zápalnými láhvemi. ...

Stavba Areny Brno u výstaviště: potrubí je hotové, pracují na betonech a izolaci

17. 4. 2024 | /VIDEO/ Potrubí je hotové v aktuálně stavěné multifunkční hale u brněnského výstaviště. Už přespříští rok by se tak aréna mohla stát dějištěm světových sportovních klání a kulturních akcí. Aktuální novinky ze stavby obsáhlo nové video.

Začíná policejní Speed Marathon. Známe místa měření rychlosti v Brně a okolí

17. 4. 2024 | /SEZNAM MÍST/ Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek 19. dubna. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé České republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i v Brně a jeho okolí. Přinášíme vám přehled míst, kde budou měřit.

Dopravní omezení v centru Modřic u Brna. Začne oprava vodovodu a kanalizace

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na konci dubna začnou pracovníci s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace v ulici Masarykova v Modřicích v okrese Brno-venkov. Pro místní to znamená dopravní omezení, práce budou trvat rok. V první etapě prací budou platit uzavírky v ulicích Masarykova a Benešova.

MAPA: Letošní rozšiřování rezidentního parkování v Brně. I do nové městské části

17. 4. 2024 | Do osmi oblastí se letos v Brně rozšíří systém rezidentního parkování. Za dobu svého fungování si režim našel řadu příznivců i těch, kterým modré zóny spíše nevyhovují. Zatímco v některých městských částech zavedení systému obyvatelé netrpělivě očekávají, jinde mají obavy z přelivu aut do míst, kde modré zóny zatím platit nebudou.

VMO Bauerova už po novém asfaltu. Prohlédněte si hotovou část brněnského okruhu

16. 4. 2024 | /FOTO/ Po nově opravené části silnice v brněnské Bauerově ulici jezdí řidiči od úterního rána. Doposud jim sloužila pravá strana cesty ve směru do centra, tu přes noc obsadili silničáři. Pokračují zde na výstavbě brněnského velkého městského okruhu. Celý úsek spolu s dvěma novými lávkami pro pěší u Velodromu a u Riviéry zprovozní letos v listopadu.

Ohňostroje rozzáří Brno. Nad přehradu vzlétne také rekordní počet dronů

16. 4. 2024 | Už po sedmadvacáté se lidé mohou v Brně těšit na světovou přehlídku ohňostrojů. Ignis Brunensis nabídne kromě uměleckých ohňostrojů i dronovou světelnou show. Zájemci si tuto jedinečnou podívanou užijí od 1. do 23. června. Letos také nad hladinou brněnské přehrady předvede show rekordní počet dronů.

VIDEO: Brněnský Velodrom hostí festival Pop Messe. Podívejte se, kdo vystoupí

16. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nejstarší cyklistická dráha svého druhu na světě, brněnský Velodrom, poslouží letos poprvé jako zázemí pro festival Pop Messe. Hudební akce potrvá tento rok tři dny a vystoupí zde sedmdesátka umělců z různých zemí, mezi nimi i virtuální hudebnice Nivva.

Uzavřený Královopolský tunel v Brně: kamion zničil výškové čidlo

16. 4. 2024 | /VIDEO/ Poškozené čidlo, jednosměrně uzavřený Královopolský tunel a nutné objížďky. Dopravní situaci v Brně komplikovala od pondělního odpoledne do úterní půl jedenácté dopoledne nehoda.



Zpravodajství BrněnskoDnes.cz

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s ...

Již tento víkend odstartuje na Brněnské přehradě 78. plavební sezóna

Po zimní přestávce se sedm lodí Dopravního podniku města Brna (DPMB) vrací na hladinu Brněnské přehrady. Slavnostním nástupem kapitánů a fanfárou v by ...

Jak na úspory v kanceláři?

I ve firmách a kancelářích je možné ušetřit. Jen se musí vědět, jak na to.

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Dopravní nostalgie přinese jízdy historickými vozy i otevřenou vozovnu ve Slatině

Brno - Dopravní nostalgie IGNIS BRUNENSIS po roce opět nabídne přehlídku historických a retro vozů v centru Brna i projížďky pro veřejnost. V sobotu 1 ...



Čtvrtek 18.4.2024
Jihomoravský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes